загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 17 серпня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Ватажок бойовиків "ДНР" заявив, що Мінські угоди зірвано

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що Мінські угоди зірвано. 

Згідно з відео, яке оприлюднено 16 серпня, про це він сказав, виступаючи  у Донецьку. 

"Розслаблятися не варто. Ситуація, що складається на фронтах, чітко показує, що противник (сили АТО) готовий перейти в  наступ. Нам протистоять близько 65 тис. осіб у 82-х тактичних групах. ... Очікувань, що усе завершиться миром - ми цього сказати не можемо. Мінські перемовини насправді зірвано", - заявив Захарченко. 

Разом з тим онлайн-ресурс бойовиків "ДАН" процитував одного з ватажків "ДНР" Дениса Пушиліна: за його словами, ситуація на Донбасі "різко погіршилася через обстріли з боку ЗСУ". 

"Через це ми вчора опинилися за крок від поновлення повноцінних військових дій", - зазначив Пушилін. 

При цьому ватажок "ДНР" закликав лідерів країн "нормандського формату" втрутитися в ситуацію, "інакше ситуація буде доведена до ведення повноцінних бойових дій". 

Зазначимо, протягом кількох днів,  за даними штабу АТО та повідомленнями очевидців у соцмережах, бойовики суттєво посилили обстріли в р-ні Донецька, при цьому використовують "Гради" та стріляють по житлових кварталах. Серед мирного населення є травмовані і загиблі.

При цьому у соцмережах "кремлівські боти" ширять провокативну інформацію про те, що найближчим часом з боку України нібито-то готується наступ на Донецькому напрямку.

В результаті обстрілу Сартани 2 загиблих і 6 поранених, зруйновані будинки

В результаті обстрілів терористами передмістя Маріуполя серед мирного населення 2-е загиблих, 6 поранених, у тому числі одна дитина і мама у важкому стані. На 3 годині ночі були виявлені 52 пошкоджених будинки в тому числі 5 з прямими влученнями.

Про це повідомляє сайт 0629 з посиланням на прес-службу ГУ МВС України в Донецькій області.

У Маріуполі (Донецька область) снаряди потрапили в районі вулиць Громова та Заозерна.

На вул. Заозерна знайдено тіло 1 загиблого чоловіка. Тіло загиблої дівчини, віком 20-22 років було знайдено на вул. Червоноармійській. Особа загиблої встановлюється.

Відомо, що серед поранених - чоловік 37 років і 10-річна дівчинка, які госпіталізовані в лікарні Маріуполя з осколковими пораненнями. За попередньою інформацією, постраждалій дівчинці роблять ампутацію стопи.

Селищний голова Степан Махсма раніше повідомив, що загиблих в результаті обстрілу Сартани двоє.

"Для уникнення чуток, хочу проінформувати про втрати мирного населення, 2-є загиблих, 6 поранених, у тому числі одна дитина і мама у важкому стані. На 3 годині ночі були виявлені 52 пошкоджених будинки в тому числі 5 з прямими влученнями. Неперестаємо обстежувати будинки".

За минулу добу терористи 148 разів порушили режим припинення вогню- штаб

Загалом, 16 серпня, російсько-терористичні війська 148 разів порушили режим припинення вогню. 17 разів противник застосовував артилерію, 59 – міномети, 13 – реактивні системи залпового вогню, 70 – стрілецьку зброю і гранатомети.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Ввечері 16 серпня ситуація в зоні АТО суттєво загострилася. Якщо до 18 години противник поодиноко застосовував артилерію, то після 6 вечора і до опівночі активність ворога значно зросла.

Вже традиційно, найбільш гаряче було поблизу Донецька. З 18 години, незаконні збройні формування зі 120-міліметрових мінометів обстріляли наші позиції в Красногорівці, Пісках, Мар’їнці, Первомайському.

З 19.50 і впродовж години, по опорному пункту сил АТО в селищі Троїцьке, бойовики вели вогонь з "Градів", мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

А з 21.25 і до опівночі найманці 5 разів з "Градів" били по Опитному. Близько 22 години, по українських позиціях в Авдіївці, била 152-міліметрова артилерія і міномети. Крім того, впродовж вечора, цей населений пункт, ще двічі обстрілювали з "Градів".

Також, майже з 10 вечора і до опівночі "Градами" накривали опорні пункти сил АТО в Пісках, Красногорівці, Березовому та Верхньоторецькому.

В районі Маріуполя, в 21.40, незаконні збройні формування вели вогонь зі 122-міліметрової артилерії і мінометів по Новогригорівці. А близько 10 вечора застосовували артилерію калібру 152 міліметри по наших позиціях у Гранітному та Сартані.

17 серпня, після опівночі і до 6 ранку вогнева активність бойовиків дещо зменшилася.

У Маріуполі оголошено жалобу за загиблими в результаті обстрілу бойовиків

 

У Маріуполі розпорядженням мера 17 серпня оголошено днем жалоби за загиблими в Сартані.

Про це стало відомо вранці під час оперативної наради з ліквідації наслідків терористичного акту в селищs Сартана Іллічівського району Маріуполя, повідомляє місцевий сайт 0629.

На місце трагедії виїхало все керівництво міста.

Як відомо, у неділю ввечері бойовики почали потужний обстріл з важкої артилерії селища Лебединське (кол. Новоазовський район) та селища Сартана (Іллічівський район Маріуполя).

 В результаті теракту двоє людей загинули, шестеро отримали поранення. Двоє, в тому числі дитина, перебувають у важкому стані.

Близько 50 будинків отримали пошкодження. Дві будівлі повністю зруйновані.

Бойовики гатять з танку по Золотому. У Станиці перебито газопровід

У результаті обстрілів в Луганській області перебиті лінії електропередач та газопровід, по Золотому гатить танк.

Про це повідомив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, передає прес-служба Луганської ВЦА.

"Сьогодні з 8:00 ранку по місту Золотому, не вибираючи цілей, гатить танк. Ми тримаємо руку на пульсі подій. У цей час інформація про постраждалих і руйнування інфраструктури не надходила", – повідомив Тука.

"Також  внаслідок вчорашньої грози та локальних обстрілів у деяких районах перебиті лінії електропередачі. Ведуться відновлювальні роботи", - додав він.

За його словами, по Станиці Луганській бойовики вели вогонь із крупнокаліберних кулеметів, автоматичних та протитанкових гранатометів

У Станиці на перетині вулиць Шевченко та Москва-Донбас був перебитий газопровід середнього тиску – 1569 мешканців залишилися без газу.

У місті Золоте-4 під час обстрілу одна з мін залетіла на дитячий майданчик.

Також обстрілювали Трьохізбенку.

Бойовики били по мирних містах. Чоловік загинув

Бойовики вночі обстріляли Красногорівку. Один мирний мешканець загинув.

Про це повідомляє прес-служба Донецької міліції

"Артудар був нанесений по місту близько 01:00. На вул. Совхозній загинув чоловік 1956 року народження. Мирний житель помер від осколкових поранень грудної клітини при влученні снаряда у приватний будинок", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в результаті обстрілу Сартани, загинули двоє мирних мешканців, шестеро поранені.

Сікорський: в Мінську має бути ЄС, а не Берлін з Парижем;

в цьому сутність Європи

Мінські угоди довели, що Європа повернулась на десятиліття назад і для вирішення міжнародних криз потрібно покладатися не на окремі держави-члени, а на ЄС загалом.

Так вважає колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, про що він написав у своїй статті для Financial Times.

"В Мінську було досягнуто угоду про перемир’я, однак бої на сході України тривають і це відкинуло Європу на десятиліття назад", - вважає він.

На думку Сікорського, створення таких інститутів, як президент Європейської ради і високий представник із зовнішньої та безпекової політики, було позитивним явищем, яке було покликане на представлення інтересів ЄС як єдиного цілого.

Однак останні міжнародні кризи показали, що окремі держави-члени хочуть повернути все як було і беруть на себе вирішення проблем.

"У питанні України ЄС немає навіть за столом переговорів. Натомість Франція та Німеччина, жодна з яких не має спільного кордону з Україною, взяли на себе управління російською агресію, лише з частковим успіхом", - пише Сікорський.

На його думку, якщо у випадку фінансової кризи більша участь заможних держав-членів була виправдана, то у випадку дипломатії такі розбіжності лише грають на руку російському президенту.

"Росія використовує розбіжності у Європі для створення роз’єднаності, вона робить особливі зусилля для притягнення на свій бік держав, які мають мало впливу", - пише він.

На думку колишнього глави МЗС Польщі, держави-члени у зовнішній політиці мають стояти позаду спільної європейської політики, незважаючи на тиск, який є всередині їх країн.

"Німеччина має бути особливо задоволена з цього принципу. Грецька криза довела: якщо ти відіграєш центральну роль, на тебе лягає більша провина. Якщо в Україні буде провал, більше провини буде також на Німеччині", - зазначає Сікорський.

"Нам слід повернутись до відправної точки і дозволити президенту Європейської ради і високому представникові робити їхню роботу", - резюмує він.

Нагадаємо, раніше Радослав Сікорський заявляв, що нормандський формат не підходить Україні.

Мінометними обстрілами бойовики залишили "ЛНР" без води

Мінометними обстрілами бойовики залишили тимчасово окуповані території Луганщини без води.

Про це в понеділок інформує прес-сцентр Луганської ОДА.

В результаті мінометного обстрілу терористами насосної станції поблизу села Лоскутівка Попаснянського району був пошкоджений насос подачі води третього підйому, який забезпечує водопостачанням окуповану територію.

Сепаратисти залишили без води більшість міст на території так званої "ЛНР": Первомайськ, Красний Луч, Стаханов, Антрацит, Алчевськ, Брянка та інші.

"У Луганській області вже третій день сильна спека. Терористи, перебивши собі воду, прирікають населення на окупованій території на епідемію. Нехтуючи домовленостями, вони продовжують мучити населення", – відзначив керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука.

За його словами, на місце обстрілу виїхали ремонтники, які намагаються усунути пошкодження.

"Нам не потрібна епідемія ні на території ЛНР, ні на підконтрольній українському уряду території", - додав губернатор.

За добу в зоні АТО загинули 2 бійця, 7 поранено - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 2 українських військовослужбовців, ще 7 зазнали поранень.

Про це на традиційному брифінгу в понеділок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу через бойові дії ми втратили двох наших воїнів, ще 7 отримали поранення", - сказав Лисенко.

За його словами, триває ескалація конфлікту на сході України.

Також у неідлю в зоні АТО було зафіксовано 4 польоти ворожих безпілотників. Також наші прикордонники виявили 1 БПЛА та 2 вертольоти країни-агресора на межі Криму та Херсонщини.

До списку новин