загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 3 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Росія відправляє військових і зброю для захисту режиму Асада - західні ЗМІ

Російські війська воюють на боці армії президента Башара Асада, повідомила провладна телекомпанія Сирії.

Про це пише британська The Times.

За інформацією видання, трихвилинний ролик показує, як сирійську армію прикриває важка бронетехніка, зокрема новітній БТР-82А, який є на озброєнні тільки армії Росії. При цьому на відео чітко звучить російська мова.

У свою чергу американська The Washington Post пише, що нещодавні повідомлення з відкритих джерел та зображення російського обладнання в Сирії говорять про те, що Кремль поступово нарощує присутність в охопленій війною країні для підтримки режиму сирійського президента Башара Асада.

 У вівторок, 1 вересня, філія "Аль-Каїди" в Сирії "Фронт аль-Нусра" опублікував фотографії, на яких зображений винищувач, що нагадує російський Су-34, і безпілотник виробництва РФ, які були помічені в сирійській провінції Ідліб.

Дана інформація надійшла через два дні після того, як ізраїльська газета YNET повідомила про прибуття до Сирії "найближчим часом" російських ВПС і пілотів для нанесення авіаударів по бойовиках ІДІЛ і сирійським повстанцям, які загрожують режиму Асада. На відміну від винищувачів РФ, дрони російського виробництва часто спостерігалися протягом чотирирічного військового конфлікту в Сирії.

"Присутність російських літаків у небі над Сирією, де Сполучені Штати і сили коаліції ведуть повітряну кампанію з серпня минулого року, може зробити управління повітряним простором ще більш складним завданням, ніж воно є", - зазначає видання.

Раніше президент Сирії Башар Аль-Асад заявив, що він упевнений в тому, що не втратить постійну підтримку ключових союзників - Ірану і Росії.

Порошенко звинуватив Росію в організації сутичок біля Верховної ради

Президент України Петро Порошенко звинуватив Росію у загибелі трьох нацгвардійців від вибуху гранати біля стін Верховної Ради.

Про це глава української держави заявив в інтерв'ю телеканалу Sky News.

Порошенко звинуватив Росію у розширенні "кампанії з дестабілізації" України, результатом чого стали нещодавні заворушення біля будівлі Верховної ради.

На його думку, останнім часом політика Москви стосовно України набулала "непередбачуваного характеру". Президент також упевнений, що окремі дії Москви представляють загрозу не тільки для України, але також для європейської і глобальної безпеки.

"Москва поклала початок тому, що зараз називають "гібридною війною" - використання таємних операторів розпалювання нестабільності" - наголосив він.

Єдиною причиною, через яку росіяни прийшли до Мінська і стали вести переговори, є результат економічних санкцій, запроваджених зовнішнім світом, сказав він, наполягаючи на тому, що Україні не потрібні іноземні війська, але вона, як і раніше, потребує підтримки міжнародного співтовариства.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце, у понеділок, ще двоє померли в лікарні у вівторок.

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

Бойовики обстріляли Кримське, загалом обстановка взоні АТО стабільна - штаб

Упродовж доби – 2 вересня, бандформування 10 разів порушували режим тиші. 

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Незаконні збройні формування, в цілому, припинили системний вогонь по наших позиціях. Проте окремі збройні провокації вздовж лінії розмежування, з 18 години і до опівночі, все ж були", - йдеться у повідомленні. 

Так, двічі близько 19-ї та о 22 годині, бойовики зі стрілецького озброєння, обстріляли українські опорні пункти в районі Мар’їнки неподалік Донецька. А о 21.40 зі сторони Старомихайлівки по підрозділах сил АТО у Красногорівці найманці вели вогонь з великокаліберного кулемета. 

3 вересня, з опівночі і до 6 ранку, противник 1 раз порушив перемир’я. Близько 1-ї ночі, зі сторони Сокільників, бандити обстріляли з гранатомету сили АТО в Кримському на Луганщині.

Бойовики знову застосували важку зброю - штаб АТО

Вперше за чотири дні бойовики застосували важке озброєння.

Про це на традиційному брифінгу у четвер розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, терористи обстріляли зі 120-мм міномета українські позиції біля села Новотошківське, що на Бахмутській трасі. Ворожі провокації відбулися біля Щастя та Кримського, де бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

У Попаснянському районі Луганської області, на Світлодарській дузі, біля Горлівки, на ділянці фронту Дзержинськ – Ясинувата у середу було спокійно.

Два ворожих обстріли було зафіксовано поблизу Донецького аеропорту – на південь від Авдіївки і біля Спартака. Бойовики застосували стрілецьку зброю і гранатомети.

Дещо неспокійніше було біля Красногорівки і Мар’їнки – між 18 і 22 годиною ворог 4 рази відкривав вогонь по українських військових зі стрілецької зброї.

На маріупольському напрямку і на південь від Донецька перемир’я зберігається, зазначив Мотузяник.

Як відомо, у середу пеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала неповну дію режиму припинення вогню на Донбасі.

Раніше бойовики заявляли про готовність повністю припинити вогонь 1 вересня.

8 вересня планується провести засідання тристоронньої контактної групи в Мінську, на якому "передбачається підписання угоди про відведення артилерії калібром менше 100 мм".

Порошенко: Росія становитиме військову загрозу ще десятки років

Президент Петро Порошенко вважає, що Росія становитиме військову загрозу для України ще десятки років.

Про це він заявив під час обговорення Воєнної доктрини на засіданні РНБО, повідомляє прес-служба президента.

"Військова загроза зі Сходу – це зрима перспектива, на жаль, на десятки років. Кожне нове покоління повинне мати армійський досвід. Отримати його можна тільки пройшовши сувору військову школу", – сказав Порошенко.

"Що було б, якби ми минулого року не мали сотні тисяч українських хлопців, які мали військовий досвід? Як би ми тоді зустрічали агресора?" – додав він.

Разом з тим він зауважив, що "жодна із сучасних армій світу під час реальної війни не комплектувалася контрактниками на 100%", тому призов буде збережено.

При цьому він доручив профільним відомствам наростити кількість військовослужбовців, які служитимуть за контрактом.

"Ми, безумовно, будемо збільшувати контрактну складову і відповідні доручення мною вже дані і керівництву Міністерства оборони, і керівництву Генерального штабу. Думаю, що це стратегічний напрямок формування українського війська", – сказав він.

За словами Порошенка, в першу чергу йдеться про підрозділи, які нестимуть службу в зонах підвищеного ризику, неподалік кордону та потребуватимуть спеціальних технічних знань, дорогої підготовки.

Як відомо, під час цього обговорення президент також висловив переконання, що до 2020 року українська армія має досягти стандартів НАТО.

Бойовики виводять на передній край артилерію на декількох ділянках - ІС

На декількох ділянках бойовики замість відведення важких озброєнь, навпаки, насичують передній край артилерією.

Про це заявляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 3 вересня у Facebook.

Так, у районі Тельманового (і південніше, і північніше нього) з’явилося одразу декілька нових вогневих позицій артилерії (122-мм гаубиці Д-30 і Д-30А, 2-х батарей САУ 2С1 "Гвоздика"). Частково позиції ретельно маскуються.

Крім того, бронетехніка бойовиків маневрувала в районі Безіменного, у Петровському районі Донецька, на ділянці між Спартаком і Ясинуватою, між Єнакієвим й Горлівкою, у напрямку Вуглегорська й Дебальцевого, між Щастям і Станицею Луганською.

Від Краснодона на Луганськ і через Новофедорівку триває перекидання бойової техніки бойовиків (зафіксовано 2 танки, 5 одиниць МТ-ЛБ, 6 одиниць БМП-1 і 2 одиниць БРМ-1К декількома групами по 2-3 машини).

У районі Ломоватки (південніше Брянки) сили бойовиків перегруповуються, інтенсивно рухається техніка на передовий і в глибині бойових порядків. Змінив позиції танковий підрозділ, між Калиновим й Санжарівкою перемістилася група ББМ (БМП-2) бойовиків.

Втрати за добу: в зоні АТО загинуло 2 людей, ще 6 отримали поранення

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинуло двоє людей, ще 6 отримали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у четвер розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, найбільш неспокійною ситуація була на луганському напрямку.

Мотузяник нагадав, що минулої доби між Щастям і Слов'яносербському ворожу засідку потрапила українська мобільна група у боротьбі з контрабандою.

Бійці відбили напад, також оперативно підійшло підкріплення. Однак у ході бою загинуло двоє людей: волонтер і офіцер податкової міліції, ще шестеро військовослужбовців зазнали поранень.

"На інших ділянках фронту в зоні АТО ми втрат не зазнали", - зазначив Мотузяник.

До списку новин