загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 9 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

В ООН позитивно оцінюють реформи в Україні

Моніторингова місія ООН з прав людини (ММПЛ), яка працює в Україні з березня минулого року, позитивно оцінила розпочаті урядом реформи, у тому числі щодо децентралізації влади.

Про це йшлося у вівторок під час брифінгу в Нью-Йорку з нагоди виходу 11-ї доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, передає Укрінформ.

"ММПЛ висловила позитивні оцінки щодо розпочатих реформ, які здійснюються Україною попри важку безпекову, економічну та політичну ситуацію в країні", - зазначили з цього приводу в Постійному Представництві України при ООН.

При цьому, присутній на зустрічі помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович підкреслив, що "проведення децентралізації буде тестом для України на здатність реформувати країну та здійснити внесок у розвиток місцевої демократії".

Водночас Шимонович наголосив на повному сприянні з боку Уряду України діяльності ММПЛ та повідомив про продовження мандату Місії на наступні шість місяців.

Крім того, учасники зустрічі схвально відреагували на інформацію про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо злочинів проти людяності і воєнних злочинів, вчинених з моменту початку агресії РФ.

За добу проросійські бандформування 4 рази порушили перемир’я - штаб

З 18 години і до опівночі, провокуючи наших військових, незаконні збройні формування декілька разів обстрілювали позиції сил АТО. 

Про це йдеться у повідомленні перс-центру АТО

Так, на Артемівському напрямку близько 18.30, по нашому опорному пункту у селищі Луганське бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї. 

О 20.25, на Луганщині, найманці з гранатомету били по позиціях українських військ у районі населеного пункту Щастя.

Крім того з 21.05 і до 23.10, зі сторони Спартака, злочинці обстрілювали наші підрозділи на південь від Авдіївки з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 

Сьогодні, 9 вересня з опівночі і до 6 ранку, випадків застосування ворогом зброї не було.

Путін виграв свою війну в Україні - The Washington Post

Російський президент Володимир Путін домігся свого в ситуації з Україною, конфлікт на Донбасі "заморожено", тема України й агресії РФ зникла з перших шпальт світових ЗМІ.

Таку думку висловлює науковий співробітник Інституту Брукінґса й старший радник Пулітцерівського центру Марвін Калб у газеті The Washington Post.

"Схоже, Путін виграв свою маленьку війну в Україні, а його західні критики стоять осторонь і лише спостерігають та безпорадно лютують", - пише він.

На думку оглядача, коли російські війська перетнули кордон України, Путін намагався продемонструвати, що у війні між Росією і Україною РФ переможе.

Путін побачив, що Захід не готовий воювати за Україну – і "заморозив" конфлікт на Донбасі, як він зробив у 2008 році в Грузії, вважає експерт.

"Сьогодні Путін значно більшою мірою, ніж західні керівники, може впливати на економічні, політичні і дипломатичні події в Україні, а за потреби й контролювати їх", - пише Калб.

Водночас, він зазначає, що за свою "перемогу" Путін заплатив велику ціну: його репутація постраждала, економіка РФ "спотикається" й країна повертається до внутрішнього безладу і невдоволення, які поступово посилюються.

Але поки що все це не вплинуло відчутно на позиції Путіна всередині країни, він цілком здатен зберігати свій майже диктаторський контроль, вважає експерт.

Калб припускає, що вирішення нинішньої кризи не буде, доки Росія й Україна не напрацюють між собою прийнятну форму співіснування (modus vivendi), адже Україна завжди матиме спільний із Росією кордон і багато спільного у культурі, мові й релігії.

Путін готовий сприймати незалежну Україну доти, доки вона "дружня" до національних інтересів Росії, переконаний експерт.

Калб пише, що Путін не раз натякав на конференцію на кшталт Ялтинської, на якій він разом із іншими світовими лідерами зміг би перекроїти карту Європи, яка виникла після 1991 року.

Таке навряд чи можливо, проте Путін думає, що час у нього є, пише Калб, який написав книгу "Імперська авантюра. Путін, Україна і нова холодна війна" (Imperial Gamble: Putin, Ukraine and the New Cold War), яка незабаром вийде у світ.

Нещодавно "The Wall Street Journal" писав, що Путін – у виграші від "перемир’я" на Донбасі.

У зоні АТО 10 днів триває "відносне затишшя" - штаб

В зоні проведення антитерористичної операції триває "відносне затишшя".

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник Адміністрації президента з питаннь АТО Андрій Лисенко.

"В цілому відносне затишшя на фронті триває уже 10 днів. В середньому бойовики до 10 разів на добу порушують перемир’я, при цьому не застосовуючи важке озброєння", -сказав Лисенко.

Також, за його словами, у вівторок в зоні АТО було зафіксовано 6 польотів ворожих безпілотників - на схід від Маріуполя.

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць – штаб

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 військовий.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник Адміністрації президента з питаннь АТО Андрій Лисенко.

За його словами, це сталося в бою проти ворожої ДРГ, яка намагалась прорватися на луганському напрямку.

"Між 1 та 2 годинами ночі противник знову спробував просочитися через українську лінію оборони в Станично-Луганському районі.

Ворожа ДРГ переправилася через річку Сіверський Донець в районі селища Сизе і вступила в бій з українськими військовими. Після півгодинної перестрілки противник відступив. В ході бою загинув 1 український воїн. Більше втрат сили АТО за минулу добу не понесли", -сказав Лисенко.

До списку новин