загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 15 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Європа забула про Україну через наплив біженців – президент Естонії

У Європі через кризу з біженцями, які масово прибувають у країни Євросоюзу, майже забули про ситуацію навколо України.

Про це сказав президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, відкриваючи осінню сесію парламенту 14 вересня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ільвес зазначив, що рік тому для Естонії однією з головних тривог була ситуація навколо Криму, малайзійського "Боїнга", а також бойові дії на Донбасі. За його словами,за рік ситуація в Україні змінилася ненабагато.

"Але більша частина Європи забула про Україну, тому що Європа стоїть віч-на-віч із новою кризою", - сказав естонський президент. "Зараз нам, це значить Європі, загрожує небачена хвиля військових біженців у наші держави. Ми бачимо нове переселення народів, подібне тому, що бачили в останні рази тисячу й півтори тисячі років тому", - зазначив Ільвес. "Про це попереджали роками й сьогодні, я побоююся, воно сталося", - додав він.

Ільвес сам родом із родини, яка котелка від Червоної армії у 1944 році до Швеції. Він зізнався, що до останнього часу не міг усвідомити ту травму, яку могла залишити втеча з рідного дому й поїздка в невеликому човні через море. Зараз, коли під тиском опинилася вся Європа, не слід сподіватися, що Естонії вдасться відсидітися осторонь. Естонії потрібно бачити всю європейську картину, надавати допомогу й підтримку співєвропейцям.

"Це питання нашої загальної внутрішньої культури", - вважає лідер Естонії. У ситуації, коли в Європу вже прибули понад мільйон людей, вирішенням проблеми може стати сильна, єдина й діяльна Європа.

"Точно так, як відповіддю на агресивну Росію є сильне і єдине НАТО", - вважає естонський президент. "Естонія не може закритися на замок, із цими проблемами ми одні не впораємося", - наголосив Ільвес.

Росію чекає міжнародна ізоляція через підтримку Асада - Білий дім

Росія може зіткнутися з міжнародною ізоляцією, якщо вона продовжить надавати підтримку президенту Сирії Башару Асаду.

З таким твердженням виступив у понеділок прес-секретар Білого дому Джошуа Ернест, передає ТАСС.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, що буде, якщо Росія не приєднається до очолюваної США міжнародної коаліції, яка проводить контртерористичну операцію в Іраку і Сирії і буде підтримувати Асада, він сказав, що це "ізолює їх від міжнародного співтовариства ще більше".

"Вони б виконували завдання, протилежні тим, що стоять перед порядку 60 країнами, які в рамках коаліції на чолі з США борються з (терористичним угрупуванням)" Ісламська держава "(ІГ)", - стверджує він.

У той же час, за словами Ернеста, "інтереси Росії в Сирії не знаходяться в повному протиріччі з інтересами решти світу".

"Росія зацікавлена в успіху цієї антитерористичної коаліції. Росія, звичайно, хотіла б бачити успішну реалізацію стратегії з ліквідації ІГ", - сказав прес-секретар Білого дому, знову повторивши, що "для Асада настав час піти".

Як повідомлялося, Росія посилає сигнали США і Саудівській Аравії про те, що може дозволити послабити владу президента Сирії Башара Асада, оскільки прагне створити єдиний фронт проти "Ісламської держави" і зберегти вплив в регіоні.

За інформацією Bloomberg , чиновники з трьох країн, а також від опозиції провели переговори про можливі терміни усунення Асада.

Також повідомлялося, що Росія будує злітно-посадкову смугу в сирійській провінції Латакія, яка є оплотом президента Башар Асада, і направила туди сотні техніків і військових радників.

Терористи застосовують проти сил АТО гранатомети і стрілецьку зброю - штаб

Загалом, упродовж минулої доби бандформування 7 разів порушили перемир’я. 

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Ввечері 14 вересня, незаконні збройні формування продовжили хаотичні обстріли сил АТО на Артемівському напрямку. 

Так, близько 18 години бойовики двічі вели вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї по опорному пункту наших військ у районі Майорська. 

Також, майже о 20 годині, найманці зі стрілецької зброї обстріляли українські підрозділи в Лозовому. А о 22.20 злочинці знову застосовували стрілецьку зброю неподалік Санжарівки.  А вже 15 вересня близько 3 ночі, бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї по селищу Кримське, що на Луганщині.

Бойовики знову стріляють по силах АТО, застосовують і крупний калібр – ІС

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, бойовики продовжують обстріли й провокації, застосуванн диверсійно-розвідувальні групи для рейдів у тилу українських військ.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 15 вересня у Facebook.

"На ділянці між н.п. Травневе й Зайцеве розосереджена в "зеленці" піхотна група терористів у кількості 15-20 бойовиків обстріляла зі стрілецької зброї контрольно-спостережний і опорний пункти сил АТО", - пише він.

"На Артемівському напрямку в районі н.п. Лозове зафіксовано обстріл українських позицій бойовиками із застосуванням крупнокаліберних кулеметів. Також обстріляно позиції сил АТО в районі н.п. Майорськ, Санжарівка, Кримське", - повідомляє Тимчук.

У районі Луганського продовжує діяти група снайперів бойовиків.

Між Трьохізбенкою й Щастям відзначається активність ДРГ супротивника.

"На деяких ділянках поблизу лінії зіткнення російсько-терористичні війська влаштовують прочісування місцевості в пошуках ДРГ сил АТО, а також "профілактичні" обстріли "зеленки", розташованої на нейтральній смузі", - пише Тимчук.

Крім того, тривають інженерно-земляні роботи з обладнання району оборони батальйону на схід від Макіївки.

"Між н.п. Чермалик і Миколаївка терористи продовжують обладнувати мінні поля", - повідомляє Тимчук.

За даними ІС, триває перегрупування сил бойовиків і підвезення матеріально-технічних засобів до позицій "російських окупаційних військ":

- у районі н.п. Мар’їнка й південніше за Авдіївку відбувається перегрупування терористів на передньому краї, з позицій відведено 3 БМП;

- південніше від н.п. Старобешеве (у напрямку н.п. Комсомольське) позиції терористів посилено 4 бойовими броньованими машинами;

- 5 БМП перекатом перекинуто в район Новоазовська;

- танковий підрозділ, виведений із Горлівки, перекинуто в район Вуглегорська.

- у район Миколаївки (східніше Луганська) перекинуто мотострілковий підрозділ терористів чисельністю до роти на БТР.

"У так званому "мотострілковому полку" "1-го АК" ("ДНР"), військовослужбовці якого раніше в п'яному стані розстріляли декількох жителів Новоазовського району, почали роботу представники т.зв. "прокуратури ДНР". За деякими даними, бандформування готують до розформування", - пише Тимчук.

За добу в зоні АТО поранення отримали два бійці - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій і збройних провокацій жоден український військовий не загинув, однак двоє наших бійців зазнали поранень", - сказав він.

За його словами, це сталося на донецькому напрямку:

"Один із них - внаслідок обстрілу бойовиків із гранатометів біля Майорська. Інший - поблизу Авдіївки під час виконання завдання отримав пошкодження внаслідок підриву на протипіхотній міні", - зазначив Мотузяник.

До списку новин