загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 16 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Захарченко таки порушив Мінські угоди: псевдовибори в кілька етапів

Ватажок бойовиків окупованій частині Донецької області Олександр Захарченко на 18 жовтня призначив псевдовибори, які пройду в кілька етапів.

Про підписання відповідного "указу" говориться в заяві, яку наводить сепаратистський видання ДАН.

"Сьогодні мною підписано Указ про призначення виборів до органів місцевого самоврядування, які пройдуть 18 жовтня 2015", - йдеться в заяві.

"Уже через місяць відбудуться перші вибори голів міст і районів нашої молодої держави", - додав він.

При цьому він повідомив, що місцеві псевдовибори на окупованих територіях Донецької області буде проведено в кілька етапів.

"З урахуванням нестачі бюджетних коштів і необхідністю у першочерговому порядку відновлення об'єктів соціальної сфери, промисловості, а також забезпечення населення" республіки "соціальними виплатами, пенсіями і допомогами, місцеві вибори будуть проходити в кілька етапів", - йдеться в заяві.

На першому етапі, який пройде 18 жовтня, будуть вибирати голів міських і районних адміністрацій. Зокрема, будуть обиратися керівники Амвросіївського, Новоазовського, Старобешівського, Тельманівського районів, міст Горлівка, Дебальцеве, Докучаєвськ, Донецьк, Єнакієве, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез, Харцизьк, Шахтарськ і Ясиновата.

"Наступні етапи, згідно з Указом, припускають обрання керівників всіх інших рівнів - сільських, селищних і т.д. Повністю завершити виборчий процес місцевого рівня ми плануємо в першому півріччі 2016 року ", - сказав він.

Як відомо, Мінські угоди передбачають проведення місцевих виборів виключно відповідно до українського законодавства і при спостереженні місії БДІПЛ ОБСЄ. Ця місія вже заявила, що не буде спостерігати за виборами на окупованих територіях.

Бойовики ведуть провокаційний вогонь по силах АТО - штаб

Наприкінці минулої доби ситуація в зоні АТО залишалася стабільною, бойовики продовжували поодинокі обстріли українських позицій.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

"Проте в основному це був хаотичний і провокаційний вогонь", - підкреслили в штабі.

Близько 19:00 в районі селища Кримське в Луганській обалсті по українському опорному пункту працював ворожий снайпер.

А близько 21:00 і 23:00 на Артемівському напрямку по силам АТО в населеному пункті Розсадки бойовики вели вогонь із стрілецької зброї.

Всього за минулу добу терористи 9 раз порушили перемир'я.

Сьогодні, 16 вересня, з півночі і до 6:00 уздовж лінії розмежування зберігалася тиша.

У зоні АТО є тенденція до загострення ситуації - ІС

Загальна ситуація в зоні проведення АТО зберігає тенденцію до загострення, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Причиною цього є збройні провокації й обстріли сил позицій українських військ формуваннями російсько-терористичних військ, а також активізація діяльності в тилах сил АТО диверсійно-розвідувальних груп супротивника", - пише він вранці 16 вересня.

"Останні роблять мінування місцевості й збір інформації про розташування позицій сил АТО й системи оборонних споруд, зокрема, так званої другої лінії оборони", - повідомляє Тимчук.

"ДРГ бойовиків вступають у вогневий контакт здебільшого лише у випадках їх виявлення", - зазначає він.

Посилюється мінування бойовиками цілої низки ділянок у тактичній зоні, а також іде відновлення мінних полів, установлених раніше.

За даними ІС, бойовики обстрілюють передові позиції українських військ із застосуванням автоматичної стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів, АГС-17, ЗУ-23-2 і 82-мм мінометів.

Так, на Приморському напрямку бойовики відкривали вогонь із 82-х мм мінометів у районі н.п. Гнутове, Миколаївка, між н.п. Павлополь і Чермалик.

У районі Зайцевого тривають обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї із застосуванням АГС-17.

У районі Мар’їнки бойовики застосували 82-х мм міномет і крупнокаліберні кулемети, а між Тошківкою й Шумами стріляли із зенітної установки ЗУ-23-2.

У районі Попасної і Катеринівки бойовики обстрілювали сили АТО зі стрілецької зброї з "зеленки".

У районі Луганського "щонайменше 2 групи снайперів чинять обстріли наших позицій із "зеленки" на нейтральній смузі".

Активізувалися ДРГ бойовиків у районах між Новгородським і Шумами, Веселою Горою й містом Щастя.

Між тим, триває переміщення військ і техніки бойовиків, підвезення матеріально-технічних засобів до місць їх дислокації й інженерне обладнання їхніх позицій:

- У Донецьк із боку Шахтарська прибув новий підрозділ бойовиків - 3 автобуси з озброєними людьми й 2 армійських вантажівки "КамАЗ";

- У районі заводу "Стирол" у Горлівці зафіксовано рух у напрямку лінії зіткнення танкової роти бойовиків у супроводі МТ-ЛБ, 2 "КамАЗа" і "Газ-66";

- У район Оленівки прибула бронегрупа терористів - 4 танки Т-72 і 2 БМП-2;

- У північній частині Луганська бойовики проводять інженерне обладнання військового містечка для розміщення підрозділу щонайменше полкового складу;

- Південніше Трьохізбенки бойовики відійшли від раніше підготовлених позицій (позиції обладнані під батарею гаубиць Д-30А).

Кремль щомісяця передає бойовикам ДНР $37 млн - Bloomberg

Ватажки так званої "ДНР" щомісяця отримують від Кремля 2,5 мільярда рублів (близько $37 мільйонів за поточним курсом центробанку РФ).

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на заяви самих бойовиків.

Називати конкретні джерела фінансування вони відмовляються, але факт фінансової підтримки підтвердили.

Існування угруповання "ДНР" тепер повністю залежить від підтримки Кремля, для отримання якої було створено так званий "Центробанк".

Бойовики також відбирають гроші в бізнесменів Донбасу під виглядом оподатковування, і ці кошти також надходять у "Центробанк".

Ірина Нікітіна, яка керує цією структурою, заявляє, що обвал рубля й падіння російської економіки ніяк не позначилося на фінансовій допомозі бойовикам.

Росія у жодному випадку не виведе війська з України – Stratfor

Росія веде велику геополітичну гру проти країн Заходу, і ситуація на сході України є її важливою частиною.

Про це йдеться у звіті американської приватної розвідувальної компанії Stratfor.

Аналітики компанії зазначили, що для досягнення своїх цілей Росія створила низку квазі-держав по периметру свого південно-західного кордону – Абхазія і Південна Осетія в Грузії, Придністров'я в Молдові, а також "ДНР" та "ЛНР" в Україні. На всіх цих територіях Росія утримує свої війська для стримування Заходу.

Зараз Кремль вирішив ще більше посилити свої позиції, надовго розмістивши свої війська у Сирії. Крім того, за даними Stratfor, незабаром може бути розморожений конфлікт у Нагірному Карабасі, в результаті чого анклав може перейти під контроль Азербайджану разом з розміщенням там російських військових.

"Від східної України до алавітської Сирії та Нагірного Карабаху Росія, схоже, прикладає чимало зусиль щоб посилити свою присутність у стратегічних точках. Це буде недешевим починанням, але геополітична логіка за такими кроками присутня", – зазначили експерти.

 У компанії вважають, що Сирія буде використана Росією як майданчик для переговорів зі США і тиску на них, оскільки Вашингтон потребує допомоги Москви у боротьбі проти Ісламської держави. Це допоможе Кремлю відстоювати і решту своїх геополітичних інтересів.

"Незалежно від перебігу переговорів, Росія не забере свої війська зі східної України", – запевнили у Stratfor, додавши, що ця територія є наразі для Кремля пріоритетною.

Американські аналітики впевнені, що Москва утримуватиме цю територію за будь-яку ціну.

"Якщо Україна потрапить під значний вплив або контроль західних сил, російський південно-західний фланг оголиться", – пояснили у компанії.

При цьому експерти зазначили, що Кремль хотів би закріпитися по лівому берегу Дніпра, але не має достатніх для цього сил.

Крім того, Росія маніпулює напругою на сході України, посилюючи або ослаблюючи військові дії, щоб впливати на Захід та Київ.

"Російська стратегія може бути недешевою, але вона повністю раціональна з геополітичної точки зору. Росія слабшає зсередини, у той же час вона протистоїть сильній і зростаючій загрозі з боку Сполучених Штатів на своєму колишньому радянському порозі", – підсумували у розвідці.

За даними компанії, на підтримку існування всіх цих квазі-державних утворень Росія витрачає щороку близько п'яти мільярдів доларів – менше 3% свого бюджету на 2015 рік, який становив 206 мільярдів.

За добу в зоні АТО поранено двох бійців - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат, 2 бійців зазнали поранень.

Про це на традиційному брифінгу в середу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Загиблих немає, поранено двох бійців", - сказав Лисенко.

До списку новин