загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 17 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

На Донбас із Росії увірвався 38-й "гумконвой" – більше 100 машин

Автоколони МНС Росії з "гуманітарною допомогою" для Донбасу перетнули російський державний кордон і почали рух убік Донецька й Луганська.

Про це РИА Новости повідомили в прес-службі МНС Росії.

"На двох пунктах пропуску "Матвіїв-Курган" і "Донецьк" завершилося митне оформлення гуманітарного вантажу у встановленому порядку. Усі машини перетнули кордон, частина з них почала рух убік Донецька, інші – убік Луганська", - заявив співрозмовник агентства.

Колона МНС РФ розділилася приблизно на дві рівні частини після виходу з Донського рятувального центру на шляху проходження до державного кордону.

Усього в колоні – понад 100 автомобілів. За інформацією російської сторони, вони везуть для жителів Донбасу в цілому понад 1,2 тисячі тонн гуманітарної допомоги. Серед вантажів продукти харчування й навчальна література.

Наступні "гуманітарні колони" у РФ планують відправити на Донбас 24 і 30 вересня.

За даними РИА Новости, з серпня 2014 року на український Донбас в'їхало 37 колон МНС Росії з "понад 45 тисячами тонн гуманітарної допомоги".

Як відомо, Україна виступає проти приїзду російських "гуманітарних колон", які незаконно перетинають кордон на ділянках, неконтрольованих Україною.

Наприкінці минулої доби противник тричі порушив перемир’я - штаб

Якщо з опівночі і до 19 години, вздовж лінії розмежування, випадків відкриття вогню не було, то наприкінці доби противник тричі порушив перемир’я. 

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Так, на Артемівському напрямку близько 20 та 23 години, по наших позиціях на північ від Санжарівки бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї. 

А о 23.35 опорний пункт сил АТО в районі Кряківки, що на Луганщині злочинці також обстрілювали зі стрілецької зброї. 

Внаслідок цих обстрілів втрат серед українських бійців немає. 

Після опівночі і до 6 ранку 17 вересня, в зоні АТО зберігався режим тиші.

  

Ватажки бойовиків кажуть, що віддадуть кордон,

якщо Україна стане Федерацією

Ватажки окупованих територій Донецької області вважають, що питання передачі контролю над україно-російським кордоном має бути виконане в найостаннішу чергу.

Про це заявив представник донецьких бойовиків на Мінських переговорах Денис Пушилін, передає підконтрольне Луганським сеператистам видання Луганськінфоцентр.

"Перш ніж нам доведеться передавати кордон, ми повинні побачити зовсім іншу Україну", - підкреслив він.

"При виконанні Мінських угод ми побачимо Україну з новим урядом, федеративну, що враховує інтереси всіх громадян. Коли практично буде виконана конституційна реформа, узгоджена з Донецьком і Луганськом. Це - узгоджений з нами закон про вибори, особливий статус і ще ряд моментів, які Україна поки не виконала. І не виконає в найближчому осяжному майбутньому ", - заявив Пушилін.

"А питання про кордон - це найостанніший пункт, до обговорення якого ми повинні приступити, якщо все буде виконано. Боятися абсолютно немає чого і не можна вважати цей пункт нашою слабкої точкою", - підкреслив він.

Як відомо, Росія і представники бойовиків відмовляються створювати підгрупу по межі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Крім того, Україна наполягає, що вибори на окупованих територіях можуть бути проведені тільки після того, як звідти вийдуть російські війська, а кордон знову повернеться під український контроль.

Міноборони Латвії: ймовірність військового вторгнення РФ низька

Ймовірність прямого військового вторгнення РФ в Латвію зараз низька, проте з урахуванням геополітичної ситуації можна спостерігати елементи гібридної війни.

Про це заявила представник Міністерства оборони Латвії Даце Кундрате, повідомляє видання lsm.lv.

За її словами, напередодні уряд за закритими дверима аналізував можливу військову загрозу для Латвії, і наразі вона оцінюється як низька.

Тим не менш, як зазначає Міноборони, порушення міжнародних норм та використання військової сили в політичних цілях, які Росія реалізує в Україні, створює невизначеність і непрогнозованість для всіх сусідів Росії і безпеки Європи в цілому.

Раніше повідомлялося, що Збройні сили Латвії вже давно посилили контроль над державним кордоном і визнають, що паркан не здатний спинити справжню військову агресію.

Нагадаємо, на облаштування прикордонної смуги на кордоні Латвії і Росії, в тому числі встановлення огорож в окремих місцях, планується витратити 17,5 млн євро.

На кінофестивалі в Торонто підтримали Сенцова

На міжнародному кінофестивалі у Торонто режисер фільму "Зима у вогні" Євген Афінеєвський вийшов на сцену у футболці із фотографією Олега Сенцова та надписом #FREESENTSOV.

Про це повідомляє кореспондент "Укрінформу".

Окрім того, перед показом активісти пропонували підписати петицію про звільнення Сенцова та роздавали відповідні листівки.

Сам фільм присвячений українській Революції Гідності.

У рамках кінофестивалю відбувся також показ іншого українського фільму "Пісня пісень" (режисер Єва Найман).

Цьогорічний міжнародний кінофестиваль у Торонто проходить уже в 40-ий раз. Протягом 10 днів буде представлено більше 300 кінострічок із-понад 60 країн.

Особливість фестивалю полягає у відсутності професійного журі, адже перемогу тут здобуває стрічка із найбільшою кількістю схвальних відгуків глядачів.

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної опрерації минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в четвер повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"За минулу добу жоден український військовий не загинув і ні один не зазнав поранень", - сказав він.

За словами Мотузяника, ситуація в зоні АТО наразі є досить спокійною: за добу було зафіксовано три короткострокові провокації.

До списку новин