загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 21 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Путін готує кримський сценарій у Сирії, Молдові і Латвії – ЗМІ США

Дії Росії у Сирії можуть привести до військової окупації західного побережжя країни.

Про це у своїй статті на New York Post пише оглядач Амір Тахірі.

Він нагадав, що Росія багато років підтримувала "сирійського деспота" Башара Асада.

"Але тепер є ознаки, що Росія не просто підтримує Асада. Вона хоче контролювати Сирію", – впевнений автор.

Зокрема оглядач вважає, що причиною надто сміливих вторгнень Путіна є той факт, що ЄС і США ніяк не покарали Росію за війну у Грузії в 2008 році, а Барак Обама навіть оголосив про перезавантаження стосунків з Росією.

"Після успішного тестування у Грузії, путінська турбота була застосована до України, де прозахідний режим говорив про приєднання до Євросоюзу і навіть НАТО. Росія вторглася в Крим, щоб "врятувати" російськомовну більшість від утисків", – нагадав автор, додавши, що, не зустрівши опору, Путін просто анексував Крим і влаштував війну на Донбасі.

Тепер, користуючись вкрай важким положенням сирійського президента, Росія добилася того, чого прагнула – права будівництва двох постійних військово-морських баз на сирійському побережжі, а також здобула контроль над важливим аеропортом.

"Росія постачає нові літальні апарати і ракети класу земля-земля начебто для передачі сирійським військам, але насправді вони знаходяться під прямим російським контролем. Згідно підрахунками в іранських ЗМІ, Росія наразі має близько 20 тисяч "технічних працівників і консультантів" у Сирії.

На думку автора, таким чином Кремль готується до розділу Сирії і окупації її частини.

"Контролюючи нову міні-державу, "безпечну гавань для меншості", Росія зможе наполягати на тому, щоб після повернення до менш-більш нормального життя країна стала вкрай децентралізованою. Саме цього Путін добивався в Грузії і Україні. Сирійське побережжя стане ще одним Кримом і, якщо не буде повністю анексоване, то як мінімум окуповане", – йдеться у статті.

На думку автора, якщо Путіна не зупинити зараз, то його інтереси не зупиняться у Сирії – наступними будуть Молдова і Латвія, де він також захоче "захищати" російськомовну меншість.

 

За добу бойовики здійснили чотири обстріли, били з міномета

Незаконні збройні формування в цілому дотримувалися перемир’я, проте поодинокі випадки застосування зброї зі сторони противника все ж були. 

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Так, на Артемівському напрямку о 18.30 зі сторони Нижнього Лозового по нашому опорному пункту в Луганському бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Також, зі стрілецької зброї о 20.10 противник обстріляв українські позиції в Майорську. 

Майже о 22.00, на Луганщині зі сторони Словяносербська, злочинці били з 82-міліметрового міномету по нашим підрозділам у Сокільниках.

Загалом, упродовж доби бандформування 4 рази порушували режим тиші. 

Слід відзначити відверті збройні провокації ворога. Близько 21.30, на території тимчасово непідконтрольній силам АТО неподалік селищ Луганське і Майорськ, найманці вели вогонь в сторону наших позицій, розраховуючи на вогонь у відповідь, аби звинуватити українську сторону у зриві домовленостей. 

У прес-центрі зазначили, що незважаючи на провокації ворога, сили АТО зброю не застосовували. Тож інформація, яку поширюють деякі проросійські ЗМІ про начебто артилерійський вогонь з нашої сторони, є неправдивою і спрямованою насамперед на ескалацію конфлікту в регіоні.

Ситуація в зоні АТО ускладнилася, із Росії прибув ешелон із боєприпасами - ІС

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції впродовж вихідних, 19-20 вересня, ускладнилася.

Це констатують у групі "Інформаційний спротив", повідомляє Дмитро Тимчук вранці 21 вересня у Facebook.

Бойовики здійснюють одиночні обстріли позицій сил АТО зі стрілецької автоматичної зброї, крупнокаліберних кулеметів, 82-х міліметрових мінометів і гранатометів АГС-17. На низці ділянок відзначається активність снайперів супротивника.

Між Луганським і Миронівським піхотна група бойовиків (20-25 осіб) із двох напрямків з "зеленки" обстріляла опорний пункт сил АТО.

Західніше Шумів позиції сил АТО обстріляли із застосуванням крупнокаліберних кулеметів.

У районі Мар’їнки бойовики застосували 82-міліметрові міномети й стрілецьку зброю.

У смузі між Трьохізбенкою і Кримським стрільбу вели зі стрілецької зброї.

У районі міста Щастя на передові позиції висунулося кілька піхотних груп бойовиків чисельністю до 30 осіб кожна.

Північніше Ясинуватої перекинули танковий підрозділ бойовиків (8 танків).

Із Київського району Донецька в північному напрямку висунувся піхотний підрозділ бойовиків. У складі колони – 6 армійських вантажівок із зенітними установками ЗУ-23-2 і 82-міліметровими мінометами на причепах.

Зі Старобешевого в район Тельманового бойовики підвозять боєприпаси. "За добу зафіксовано переміщення 10 тентованих армійських вантажівок із боєприпасами", - пише Тимчук.

У районі Лутугиного, що під Луганськом, з'явився підрозділ самохідних артилерійських установок терористів (САУ 2С1 "Гвоздика", 5 одиниць).

Із Луганська у напрямку Станиці Луганської висунулася бронегрупа бойовиків (2 одиниці російських БПМ-97 "Постріл" і 3 одиниці БТР-80) із піхотним взводом на броні.

"На залізничну станцію Іловайська прибув черговий ешелон із боєприпасами й спорядженням із РФ", - повідомляє Тимчук

Блокада Криму: близько 200 фур стоять, 18 повернулися добровільно

Внаслідок блокади на в'їзді до Криму у Каланчаку стоять 83 фури з товарами, на Чаплинці – 114 фур, 18 машин повернулися добровільно.

Про це пише журналіст Осман Пашаєв у Instagram вранці 21 вересня.

"Офіційні дані з акції на кордоні з Кримом. 83 фур стоять у Каланчаку, 114 на Чаплинці. Добровільно поїхали 18 фур. 54 порожні фури за добу повернулися з Криму на материкову Україну", - пише він.

Як відомо, 20 вересня кримські татари почали товарну блокаду Криму з боку материкової України. Їх підтримують активісти "Правого сектора".

За добу в зоні АТО поранення отримав 1 боєць - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в понеділок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу загиблих серед наших воїнів немає, лише один військовослужбовець підірвався на розтяжці і отримав поранення в районі Світлодарського водосховища", - сказав він.

До списку новин