загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 6 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 Генсек НАТО побачив імпульс для миру на Донбасі

Ситуація на сході України залишається нестабільною, але є й ознаки прогресу.

Про це заявив генсек НАТО Йєнс Столтенберг, повідомляє сайт Альянсу.

"Я вітаю активізацію зусиль лідерів "нормандської четвірки" в Парижі щодо повної реалізації мінських угод. Розуміння про необхідність відкласти вибори, заплановані сепаратистами, є позитивним кроком. Будь-які вибори мають бути проведені відповідно до законодавства України", - йдеться у заяві.

Генсек НАТО також додав, що режим припинення вогню на Донбасі дотримується і зміцнюється.

"Сторони оголосили, що вони будуть відводити танки та інше озброєння від лінії зіткнення. Це створює надію і імпульс. Що важливо зараз - це повне виконання мінських угод. Росія несе особливу відповідальність, тому що Росія продовжує підтримувати сепаратистів і дестабілізувати Східну Україну", - підкреслив він.

Рубан: Києву запропонували до обміну 23 людей

Центр звільнення полонених готовий із завтрашнього дня почати обмін полоненими, і вже відомо, що Києву запропоновано до обміну 23 людей.

Про це заявив глава Центру звільнення полонених, глава партії "Офіцерський корпус" Володимир Рубан журналістам у Верховній Раді у вівторок.

"Я не можу назвати точну дату, але можу сказати, що ми готові із завтрашнього дня займатися обміном полонених. Зараз доформується склад, і з завтрашнього дня вже в добру путь", - сказав він.

Рубан не захотів говорити про кількість полонених, яких планують обміняти, з метою їхньої безпеки.

"З метою безпеки самих полонених, яких будуть перевозити, не називаються ні імена, ні прізвища, ні кількість. Відомо, що з того боку нам пропонують 23 людини віддати. Щодо них зараз буде основна робота", - сказав він.

Сили АТО відвели більшість танків на Луганщині – речник

Протягом минулої доби більшість українських танків Т-64 та Т-72 покинули передову у Попаснянському районі Луганської області.

Про це на своїй сторінці повідомив речник сил АТО у Луганській області Руслан Ткачук.

"Сьогодні планується завершити цей етап. Згодом розпочнеться другий – відведення від лінії розмежування протитанкових гармат Д-48 та Д-44 калібру 85 міліметрів та 82-мм мінометів", – додав він.

За словами Ткачука, наразі на цьому напрямку спостерігається повна тиша.

За даними Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню, луганські бойовики також відводять озброєння, додав він.

Ткачук нагадав, що на відведення озброєння на Луганщині українські збройні сили, згідно з регламентом виконання мінських угод, мають 14 діб. Цей процес є двостороннім і проходить під наглядом спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як відомо, раніше Дмитро Тимчук заявив, що луганські бойовики лише імітують відведення техніки на північ від Луганська.

Рада дозволила іноземцям воювати на боці України

Верховна Рада ухвалила законопроект, який дозволяє іноземцям служити за контрактом в Україні.

За відповідне рішення проголосувало 229 народних депутатів.

Документ дозволяє іноземцям служити в України, не отримуючи громадянства. Окрім того, тепер вони матимуть право на соціальну допомогу.

Ініціатори закону прогнозують, що завдяки його ухваленню можна буде сформувати кілька боєздатних та вмотивованих підрозділів рівня батальйону; зменшити людські та матеріальні втрати України від бойових дій; декриміналізувати діяння, що не є суспільно небезпечними, які мають місце в зоні АТО.

Як відомо, у першому читанні Рада схвалила законопроект 12 травня 2015 року.

Один із авторів документу, Дмитро Тимчук тоді наголошував, що іноземці не мають права воювати в Україні, більше того, їхні дії, щонайменше, підпадають під ознаки статті 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Водночас він зазначив, що після початку формування на добровольчій основі спеціальних підрозділів МВС України та батальйонів територіальної оборони ЗС України, у зону антитерористичної операції почали самостійно прибувати іноземці з військовим досвідом.

Частина з них, попри відсутність на те правових підстав, брали та беруть участь у бойових діях.

МЗС: "боротьба" РФ з тероризмом у Сирії є особливо цинічною

Міністерство закордонних справ України сумнівається в здатності Росії зіграти конструктивну роль у процесі врегулювання конфлікту в Сирії.

Про це йдеться в заяві відомства щодо Сирії, оприлюдненій у вівторок на офіційному сайті.

МЗС висловило стурбованість агресивними діями Російської Федерації в регіоні Близького Сходу.

"Атаки російських військово-космічних сил, які призвели до жертв серед мирного населення і не завдали суттєвої шкоди "ІДІЛ", породжують глибокі сумніви у здатності Росії відігравати конструктивну роль у процесі сирійського врегулювання", - йдеться в заяві.

"Прикриваючись гаслом боротьби з міжнародним тероризмом, Кремль послідовно реалізує політику створення зон нестабільності і підтримання антидемократичних режимів. На тлі воєнної агресії РФ проти України, що супроводжується прямою підтримкою і фінансуванням тероризму на Донбасі, проголошення Москвою курсу на посилення боротьби з тероризмом в Сирії є особливо цинічним", - наголошують в МЗС.

"Cолідаризуючись з міжнародною спільнотою щодо необхідності ліквідації "ІДІЛ" як загрози глобального масштабу, вважаємо, що досягнення сталого миру та стабільності в Сирії можливе лише при одночасній нейтралізації радикально налаштованих ісламістських угруповань та відстороненні від влади чинного режиму в Дамаску", - наголошують в МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що кінцевою метою політичного процесу має стати створення уряду національної єдності, відновлення суверенітету та територіальної цілісності Сирії.

Сепаратисти заявили про перенесення своїх виборів

Керівники так званих "Луганської та Донецької народних республік" згодні перенести свої вибори з 1 листопада і з 18 жовтня на наступний рік.

Як повідомляють "РИА Новости", відповідна заява представників "ЛНР" і "ДНР" Владислава Дейнего і Дениса Пушиліна з'явилася у вівторок на сепаратистських ЗМІ.

"За підсумками цієї роботи повідомляємо про згоду "ДНР" і "ЛНР" на перенесення виборів з 18 жовтня і 1 листопада на наступний рік", – йдеться в заяві.

У свою чергу російський "Інтерфакс" з посиланням на свої джерела серед луганських сепаратистів заявив, що вибори на цій території можуть бути призначені на лютий.

"Швидше за все, нова дата виборів буде призначена на лютий. Наскільки нам відомо, у наших донецьких партнерів вибори пройдуть пізніше", – сказав співрозмовник агентства.

Крім того, за даними "Інтерфаксу", сепаратисти вимагають від влади України "виконати весь "Комплекс заходів" мінських угод від 12 лютого".

Як відомо, учасники Нормандської четрвірки під час зустрічі у Парижізазначили неприпустимість проведення псевдовиборів на окупованих територіях. Після зустрічі президент Петро Порошенко заявив, що вибори у деяких районах Донецької та Луганської областей відбудуться після погодження внесення змін у відповідні розділи українського законодавства.

У свою чергу президент Франції Франсуа Олланд заявив, що усім кандидатам на виборах у так званих "ДНР" і "ЛНР" має бути надано імунітет.

Президент Франції також повідомив, що вибори на Донбасі повинні відбуватися за українським законодавством протягом 80 днів після прийняття відповідного закону.

За добу в зоні АТО поранення отримав 1 боєць - у сутичці з диверсантами

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це розповів на традиційному брифінгу у вівторок речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За словами Лисенка у понеділок в зоні АТО не було зафіксовано жодного обстрілу з боку НЗФ.

Водночас у понеділок вранці поблизу Трьохізбенки Новоайдарського району Луганської області через Сіверський Донець переправилася ворожа ДРГ.

Сили АТО оперативно виявили загін противника, і змусили їх відступити. Під час переслідування противника було поранено 1 українського військовослужбовця.

Також у понеділок у зоні АТО на Донеччині було зафіксовано 3 польоти ворожих безпілотників - поблизу Мар`їнки та Маріуполя.

До списку новин