загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рахунки за газ: чи будуть газові компанії платити за транзит по приватних трубах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні не вщухають суперечки навколо плати за транспортування газу.

Українців обурило введення другої платіжки за газ. Рахунок за транспортування блакитного палива отримали навіть ті, хто заради економії вже давно встановив твердопаливний котел або перейшов на електричне опалення. Заплатити за транспортування довелося і тим, хто прокладав труби за власні гроші. Щоб збити хвилю обурень, в профільній нацкомісії – НКРЕКУ – вже відзвітували, що знизять тариф на транспортування для тих, хто не користується газом. Для приватних будинків плата складе 21 гривню на місяць, а для квартир – три гривні. Чи допоможе це, спрогнозувати складно – люди хочуть повернути у власність труби, за які заплатили.

80-річна Катерина Степанівна Миронець згадує, як до неї приїжджали відрізати газ за несплату. Її пенсія становить 2 тисячі гривень, а платіжки тільки за газ приходять на суму в 3 тисячі. При цьому субсидії у пенсіонерки немає, тому що в будинку прописаний онук, який там навіть не живе. З грошима допомагає дочка. Катерина Степанівна скаржиться, що тільки раз не заплатила вчасно, а газ відразу ж відрізали.

"Я їх просила, говорила, що заплачу пізніше. Вони мене не послухали. Сказали: "Таких бабусь, як ви, у нас багато, і ми за списком відрізаємо. І нікуди не скаржтеся, ніхто вам не допоможе". Пенсії не вистачає", – розповідає жінка.

Щоб віддати борг, їй допомагала не тільки дочка, але й небайдужі сусіди. Але на те, щоб підключити газ заново, цього не вистачило. А це ще 11 тисяч гривень.

"За те, що вони відрізали, треба заплатити, і за те, щоб вони підключили, треба заплатити", – каже пенсіонерка.

Кореспонденти "Сьогодні" запитали у "Київоблгазу", за що ті відрізають труби. У компанії відповідають, що завжди попереджають неплатників і пропонують їм альтернативу.

"Ми йдемо людям назустріч. Ми пропонуємо їм реструктуризувати борг", – розповідає начальник управління клієнтського сервісу "Київоблгазу" Олена Пяткіна.

Хоча Катерина Степанівна стверджує, що нічого подібного не було, і люди з лопатами під її будинком стали повною несподіванкою. Водночас "Київоблгаз" підрахував, що за цей опалювальний період за несплату відрізали близько 2,5 тис. приватних будинків. І це, нібито, трохи – менше відсотка від усіх споживачів в області.

"Хто вже зовсім не платить злісно – ось тих ми відключаємо. Ми приходимо в магазин, купуємо хліб і платимо за нього. Так само і тут. Важко оплачувати, але ми споживаємо газ, і потрібно за це платити", – пояснює Пяткіна.

Тим часом в "Нафтогазі" запропонували заборонити облгазам відключати населення протягом всього року, особливо – в опалювальний сезон. Тим більше, що люди можуть не платити з різних причин. Часто люди не згодні, наприклад, з так званими морозними коефіцієнтами, які їм нараховують газівники – ці коефіцієнти суттєво збільшують суми в платіжках.

"Відключення споживача взимку – це антисоціальні методи... Це може бути заборгованість, яка з'явилася внаслідок перерахунків, з якими споживач не згоден. Але у нього може не бути інструментів сказати облгазу, що він не згоден", – говорить директор ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" Максим Рабинович.

Але тепер у українців з'явилися нові можливості. Постачальника газу можна поміняти і замість свого облгаззбуту вибрати якусь інші фірму. Щоб це було простіше зробити, в "Нафтогазі" пропонують дати людям право змінювати постачальника незалежно від того – є у них борг за газ чи ні.

"Все. Крапка. Не треба сперечатися щодо цих коефіцієнтів, оскільки ця суперечка ще триватиме рік, два, три. І найголовніше, що газопостачальні компанії зацікавлені цю суперечку довго підтримувати. Треба дозволити населенню вільно змінювати постачальника", – заявив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

В Україні вже діє нове законодавство. Згідно з ним, продавати газ як товар повинні одні компанії, а транспортувати його – інші. Але поки це нерідко лише формальність, кажуть експерти. Багато облгаззбутів і облгази залишаються пов'язаними між собою.

"Вони формально розділені, але фактично сидять в тих же приміщеннях і в багатьох випадках є однією і тією ж компанією з тим же бенефіціаром", – говорить експерт в сфері енергетики Святослав Павлюк.

Компанію, яка транспортує паливо до вашого будинку – облгаз – змінити не можна. Він є природним монополістом, адже і труба, яку він обслуговує, теж одна. Однак можна змінити продавця газу – газзбут. Втім, на практиці це поки важко зробити – дуже багато перешкод створюють самі газовики. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" пообіцяв вирішити проблему найближчим часом. І жорстко розкритикував облгази.

"Їх відтіснили – різними непрозорими способами вивели в приватну власність, а потім довгі роки використовували для того, щоб оббирати людей – це абсолютна правда. З облгазами ми обов'язково розберемося навесні", – заявив Гончарук.

Але людей найбільше обурює інше – друга платіжка за газ, тобто плата за його доставку. Та ж Катерина Степанівна згадує, що ще за радянських часів сама платила великі гроші, щоб трубу проклали в її селі. Навіть записи в ощадній книжці залишилися – жінка тоді віддала 900 рублів двома платежами. Це були величезні гроші, майже рік потрібно було відкладати всю зарплату. Те ж саме робили і односельці Катерини Степанівни. А тепер вони нарікають, що потрібно платити за транспортування газу по цій самій трубі. Але в облгазі заперечують, що все законно.

"Доставка газу – це не тільки транспортування газу по трубах, це ще і обслуговування труб – у випадку Київської області це 46 тисяч кілометрів труб. Труби гниють, ці труби іржавіють – на цих трубах бувають якісь неполадки", – пояснює Пяткіна.

Фактично люди платять за утримання цих труб в належному стані, а також за те, що служба 104 цілодобово готова приїхати на виклик, кажуть в облгазі і підкреслюють, що відповідають за безпеку. Однак багато українців і чути цього не хочуть. У деяких населених пунктах жителі навіть готуються забрати собі у власність газові мережі – наприклад, в Броварському районі Київської області.

"Це козирна карта в переговорах з облгазами. Люди вже не просто висловлюють своє невдоволення, вони вже можуть говорити, що це їхня власність, і тому, як мінімум, вони мають право на те, щоб транспортування газу в межах населених пунктів відбувалася для них безкоштовно", – розповідає депутат Броварської районної ради Володимир Щиголь.

Але зробити це непросто. Ще три роки тому, коли НКРЕКУ тільки намагалася ввести абонплату за газ, в місті Мукачево в знак незгоди депутати проголосували за повернення газових мереж у власність міста. Але це рішення досі не втілили в життя, тому жителі Мукачева залишаються в тому ж становищі, що й решта українців.

Читайте також: В Україні незабаром різко зросте абонплата на газ: скільки заплатимо

Щоб прийняти труби у власність, місту чи селу треба створити комунальне підприємство, яке буде обслуговувати мережу, отримати ліцензію, набрати штат кваліфікованих працівників, закупити техніку.

"Я думаю, що це нереально і дуже затратно. В одному невеликому населеному пункті тримати свою газову службу – це просто дорого", – каже Павлюк.

Замість цього, за словами експерта, краще вимагати від облгазів звіту: куди йдуть гроші, які ми їм платимо, що вони ремонтують тощо. Зараз цієї інформації мало, каже Павлюк, тому що люди не цікавляться. А дарма, адже плату за транспортування з початку року різко підняли.

"Є величезний стрибок. І якщо раніше облгази могли нарікати на те, що у них немає грошей на належне обслуговування газопроводів, розподільних мереж, то зараз цих грошей цілком достатньо", – запевняє Павлюк.

Втім, самі облгази і далі нарікають, що навіть після підвищення тарифу грошей їм недостатньо. Кажуть, що працювати в таких компаніях ніхто не хоче через низькі зарплати, а тому існує кадрова проблема. Але велике питання, яку зарплату отримує вище керівництво облгазів і які доходи їх власників.

"Якщо бізнес збитковий, за нього не будуть триматися – його продадуть. А ви бачили чергу з облгазів, які б продавали цей бізнес? Я не бачив", – відзначає експерт з питань енергетики Ігор Черкашин.

При цьому українцям вже повернули одну платіжку за газ, але рахунків у ній буде все одно два. Як пояснював Тарасюк, споживачі просто почнуть отримувати обидва рахунки на одному аркуші паперу, що зробить оплату більш зручною. За словами Тарасюка, повернутися до старої форми квитанції за газ (без окремої плати за транспортування) українці все одно не зможуть, оскільки тепер постачальник і транспортер газу – це різні компанії, які надають окремі послуги.

 

Джерело:
До списку новин