загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Раді розглянули закони про перерахунок пенсій держслужбовцям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Два проекти законів розглянув комітет Ради з питань освіти.

Комітет з питань освіти, науки та інновацій у вівторок, 10 березня, у ході свого засідання розглянув два проекти закони про перерахунок пенсій державним службовцям. 

Зазначимо, що комітет не є профільним з розгляду цих проектів законів.

"Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо перерахунку пенсій державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та іншим) (р.№2257, н.д. Д.Шенцев, Д.Шпенов). Проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо перерахунку пенсій науковим працівникам, державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та журналістам (р.№2257-1, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод)", - вказано у порядку денному.

Читайте такожЕпопея з пенсіями триває: новий законопроект

Нагадаємо, у лютому Конституційний суд розпочав розгляд справи за поданням уповноваженого Верховної ради з прав людини про перерахунок пенсій державним службовцям та посадовим особам органів місцевого самоврядування.

У КСУ пояснили, що оспорювані положення закону №889 передбачають, що пенсійне забезпечення держслужбовців здійснюється відповідно до ЗУ "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (стаття 90). Аналогічне положення закріплено в частині сьомій статті 21 закону №2493 щодо посадових осіб місцевого самоврядування.

Зазначалося, що таким чином лише державні службовці, які мали необхідний стаж держслужби на день набрання чинності закону №889, можуть отримати пенсію на попередніх умовах. Автор клопотання підкреслював, що оспорювані положення зазначених законів не відповідають Конституції України, оскільки ними не передбачений

 

Джерело:
До списку новин