загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Стала мамою в 5 років і пережила свого сина на півстоліття! Історія наймолодшої породіллі на планеті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Випадок внесений у підручники – і стався в далекому 1939 році.

Поріг лікарні в невеликому перуанському місті Піско переступили втомлені подорожні батько і його п’ятирічна дочка. Вони були змучені дводенним переходом через гірські вершини, і все заради того, щоб потрапити на прийом до лікаря – в їх селі лікарів зроду не було. Батько був упевнений, що його дитина вмирає, і благав врятувати.

Дівчинка насправді виглядала хворою. У неї випирав величезний живіт, і це було схоже на гігантську пухлину.

Принаймні так вирішили лікарі і призначили обстеження.

А отримавши результати, жахнулися. Дівчинка, виявилася, зовсім вже й не дівчинкою, а цілком зрілою жінкою (принаймні у фізіологічному розумінні). А “пухлина” виявилася самою вагітністю.

Читайте такожСекрет семи поколінь роду: навіщо потрібно знати своїх предків?

Ліна Медіна була на сьомому місяці.

Як таке можливо?

Ліну вирішили відвезти в столичну клініку – до Ліми. Там переривати вагітність не стали. У підсумку через півтора місяці, 14 травня того ж року, у віці 5 років, 7 місяців і 17 днів дівчинка народила хлопчика. Здорового. Вагою 2,7 кілограма.

Через не до кінця розвинені статеві органи молодої мами їй зробили кесарів розтин. І це була єдина складність, з якою стикнулися лікарі, в іншому вагітність і пологи протікали нормально. Новонародженого назвали Херардо – на честь лікаря, який приймав пологи.

Першим про настільки нетиповий випадок повідомив медичний журнал La Presse Medicale. У ньому разом з усіма подробицями про пологи також розповідається історія “дорослішання” Ліни Медіни.

Наприклад, те, що менархе (перші місячні) у неї сталося у віці 2 років і 8 місяців. Її груди почали розвиватися вже з чотирирічного віку, і до моменту пологів остаточно сформувалася для годування новонародженого. А її таз хоча і не був дуже широкий, проте був досить розвинений. Все це, мабуть, через якийсь генетичний збій.

Є цікаві знімки, зроблені в рік після пологів в Лімі. На них Херардо в 11 місяців грає зі своєю мамою в спільні іграшки.

Доктор Хуан Фален в інтерв’ю Reuters пізніше пояснив: “Вона народила, але залишалася дитиною. Настільки раннє статеве дозрівання запустило в її організмі розвиток сексуальних характеристик і репродуктивні здібності, але подумки і хронологічно вона все ще дитя”.

А хто щасливий татусь?

Ліна так і не сказала, ні хто є батьком її дитини, ні про обставини зачаття. Цілком можливо, що вона сама цього не знає: під час зачаття їй було чотири роки, а в такому віці у дітей багато моментів стираються з пам’яті, тим більше якщо це неприємні моменти.

Родичі казали, що могли згвалтувати дівчинку, коли вона ходила на річку прати білизну (це входило в її сімейні обов’язки).

Поліція ж спочатку заарештувала батька дівчинки з підозрою на інцест. Але відпустила за відсутності доказів.

Згодом підозра падала ще на кількох людей, але і їх було майже неможливо заарештувати. Сім’я Медіна жила в селі перуанських індіанців, де все ще були поширені ритуальні шаманські свята, що нерідко закінчуються оргіями. Не виключено, що дівчинку втягнули в одну з них…

Доля Ліни та її хлопчика

До 10 років Херардо не знав, що “старша сестричка” – його справжня мати. Ріс він міцним і досить здоровим. Проте у віці 40 років захворів на лейкемію і помер. Лікарі вважають, що ніякого зв’язку між його ранньою смертю і незвичайними пологами немає.

Ліна, коли виросла, почала працювати секретарем, хоча рівень освіти у неї був на рівні початкової школи. Потім вийшла заміж і в 39 років народила другу дитину. Теж сина.

Жила в Лімі в найбіднішому районі столиці. І протягом усього життя відмовляла журналістам в інтерв’ю.

Померла Ліна Медіна від інфаркту у віці 82 років – 8 листопада 2015 року. Так і залишившись наймолодшою породіллею з усіх коли-небудь зареєстрованих в історії.

З ДОСЬЄ

Наймолодші матері в історії людства

6-річна Ліза Пантуева з Харкова у часи СРСР завагітніла від власного дідуся, колишнього моряка далекого плавання. Дитина померла при пологах.

9-річна Ільда Трухільо народила 2,7-кілограмову дівчинку в госпіталі Ліми в грудні 1957 року. Завагітніла в результаті згвалтування.

9-річна Амайя народила сина кесаревим розтином в госпіталі Руанди в грудні 2005-го. Дівчинка була згвалтована хатнім робітником.

До РЕЧІ

А ось найстарішою мамою на планеті вважається 70-річна мешканка міста Музаффарнагар (Індія) Омкари Панвар. У липні 2008 року вона народила двійню.

До цього Омкари і її 77-річний чоловік, незважаючи на свій поважний вік, витратили майже всі свої гроші на процедуру ЕКЗ (екстракорпорального запліднення). На таке вони пішли через бажання мати сина. Незважаючи на те, що у них вже були дві дочки і навіть п’ятеро онуків.І добилися свого!

У 2008 році у пологовому відділенні госпіталю в Музаффарнагаре, що в семи годинах їзди від Нью-Делі, на світ з’явилися близнюки: хлопчик і дівчинка.

Джерело:
До списку новин