загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хто підсунув Зеленському закон, який "покладе" всю країну?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Оригінал на сторінці Геннадія Корбана у Facebook.

Друзі, у нас величезна проблема. З подачі Зеленського Рада проголосувала комплекс економічних заходів щодо зниження податкового навантаження на економіку і малий та середній бізнес.

Я хочу бачити пики цих радників, які підсунули це президенту?
Цей закон покладе всю країну.

Пояснюю детально. Сьогодні ухвалили закон, згідно з яким держава на два місяці звільнила всіх юридичних і фізичних осіб від сплати земельних податків та земельної оренди, які надходять до місцевих бюджетів.

Читайте такожЗМІ оприлюднили текст законопроєкту про коронавірус

Держава також скасувала податок на нерухомість для фізичних і юридичних осіб. І до всього цього держава скасувала Єдиний соціальний внесок для самозайнятих, який платять за кожного працівника при нарахуванні зарплати.

Покажіть мені людину, яка розповість, де тут зниження податкового навантаження на економіку і на малий та середній бізнес.

Перше. Основними платниками земельного податку та орендної плати за землю є промислові підприємства, підприємства енергетики, фабрики, "Укрзалізниця", а не власники перукарень, магазинів і ресторанів.

Друге. Платниками податку на нерухомість є фізичні особи, які володіють нерухомістю понад 85 кв. м житлової площі. Скажіть, де тут населення, велика частина якого проживає в радянському житловому фонді, а, відповідно, й так, не сплачує податок на нерухомість.

Іншими словами, від податку на нерухомість звільнили тих, хто має по дві-три-п'ять і більше квартир. Приватні будинки та угіддя.

Третє і найголовніше. Держава скасувала ЄСВ для певних категорій самозайнятих на два місяці. ЄСВ є головним джерелом наповнення Пенсійного фонду країни.

Тобто однією рукою Зеленський обіцяє додати по тисячі гривень пенсіонерам, а іншою рукою, очевидно, не усвідомлюючи цього, обвалює Пенсійний фонд країни, з якого йому потрібно буде платити пенсії. Пиляє сук, на якому сидить сам і вся його верховна влада.

Читайте такожОдного карантину мало: що змінить в Україні режим надзвичайного стану

Ну і головне. Позбавляючи міста земельних зборів і зборів на нерухомість, влада не просто перетягує на себе конституційні повноваження місцевого самоврядування, а формує величезну дірку в місцевих бюджетах.

Ці надходження забезпечують своєчасну зарплату (захищені статті) вчителям, медикам, соціальним працівникам, комунальникам, працівникам транспорту і ЖКГ.

На відміну від уряду нових осіб, який провалив центральний бюджет, міста зуміли зманеврувати в цій ситуації і втриматися. Сьогодні все тримається на містах. Саме ці надходження дають можливість містам сьогодні боротися з епідемією коронавірусу.

Які економічні заходи слід було б запропонувати Зеленському і його монобольшинству?

Перше. Замість скасування податку на нерухомість для багатих скасувати єдиний податок для підприємців першої та другої групи.

Друге. Замість скасування земельних податків та оренди землі знизити податок на додану вартість для великих промислових підприємств, які й так зітхнули з полегшенням через зміну курсу гривні.

Третє. Замість скасування ЄСВ знизити акцизи на підакцизні групи товарів, такі як алкоголь, сигарети, світлі види нафтопродуктів, газ та інше.

У зв'язку з цим, хто-небудь здоровий, зупиніть Зеленського.
Якщо закон буде підписано і набуде чинності, він призведе до катастрофічних наслідків.

Якщо завалиться економіка міст, ніякий МВФ і продаж землі вже не допоможуть. Поясніть хтось це президенту.

Геннадій Корбан

 

Джерело:
До списку новин