загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Достроковий вихід на пенсію: хто в Україні отримає це право

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні хочуть повернути можливість вийти на пенсію за вислугою років для окремих категорій працівників.

Для окремих категорій працівників вихід на пенсію за вислугу років був скасований у 2017 році, зараз депутати розробляють законопроект, щоб повернути цю норму.

Так, зараз у Верховній Раді розроблено проект закону “Про введення програм пенсійного забезпечення за вислугу років” (№ 2617) в якому прописано, що вийти на пенсію за вислугою років зможуть співробітники локомотивних бригад, водії вантажних автомобілів, які зайняті на шахтах, кар’єрах, рудниках, механізатори, плавсклад морського і річкового флоту, співробітники експедицій і бригад, які зайняті геологією, співробітники і майстри, зайняті на лісозаготівлях і т.д. До слова, цей перелік може розширюватися.

Читайте також: Спеціальний трудовий стаж треба підтверджувати

Незалежний експерт Олександр Хмелевський розповів, що, на його думку, треба повернути можливість для працівників, зайнятих на важких, шкідливих роботах, виходити на пенсію за вислугою років.

“Часто у віці 50-55 років людина має захворювання, які йому не дають можливості працювати. Такі люди позбавлені джерел доходів і не можуть себе забезпечити. Знайти додаткові кошти в бюджеті на оплату людям пенсій також можливо. На жаль, в останні роки влада проводить політику скорочення соціальних витрат. Подібна практика призвела до зниження рівня життя і падіння економіки. Адже соціальні витрати збільшують платоспроможний попит і сприяють економічному зростанню”, – пояснив Хмелевський.

Раніше повідомлялося, що пенсійний фонд України у середу, 25 березня, завершив фінансування пенсій за березень 2020 року, збільшивши виплати на 140 млн. За даними Пенсійного фонда, на пенсії за березень направлено 36,04 млрд грн, а це трохи більше, ніж в лютому, коли було профінансовано 35,9 млрд грн.

 

Джерело:
До списку новин