загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії в Україні: яку надбавку можна отримати за великий стаж

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсії в Україні можуть стати більшими для тих, хто має понаднормовий стаж. Про це повідомили в Пенсійному фонді України, посилаючись на статтю 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Цей закон передбачає, що за кожен повний рік страхового стажу понад 35 років для чоловіків і понад 30 років для жінок пенсія за віком збільшується на 1%. Відраховується набавка від розміру пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 закону, але при цьому сума має бути не більше ніж на 1% від мінімального розміру пенсії за віком. Обмежень для наднормативного страхового стажу, який мають громадяни, не передбачається.

Читайте такожКупівля трудового стажу в Україні — відповіді на головні питання

В рамках прикінцевих положень цього закону передбачається збереження встановлення мінімального розміру пенсії за віком та доплат за понаднормовий стаж, якщо у чоловіків налічується 25 років, а у жінок – 20 років страхового стажу.

В даному випадку йдеться про осіб, пенсії яким було призначено до 1 жовтня 2011 року і після цієї дати були перераховані з урахуванням заробітної плати за періоди страхового стажу, отриманого громадянами після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

 

Джерело:
До списку новин