загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Доплати медикам та соцгарантії: Президент підписав Антикризовий закон

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Закон передбачає, що Кабмін встановить доплату розміром до 300% зарплати медикам та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації коронавірусної хвороби.

Президент Володимир Зеленський підписав так званий антикризовий закон про забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусу. Про це йдеться на сайті президента.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" № 540-IX був прийнятий на позачерговому засіданні Верховної Ради в понеділок, 30 березня.

Читайте такожРада дозволила лікувати COVID-19 незареєстрованими в Україні препаратами

Документ гарантує на період карантину:

  • •  продовження виплат державної допомоги малозабезпеченим сім'ям, а також інших видів державної допомоги, зокрема, пенсій по інвалідності.
  • •  Також закон передбачає, що Кабмін встановить доплату розміром до 300% зарплати медикам та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації коронавірусної хвороби.
  • •  Крім того, документ передбачає доплати до 100% від окладу працівникам соцслужб, що надають послуги громадянам, які знаходяться вдома.
  • •  Закон скасовує ПДВ для ввезення медичних товарів і звільняє бізнес від сплати земельного податку та податку на майно, орендної плати за земельні ділянки, що перебувають у державній та комунальній власності.

Нагадаємо, що у вівторок, 31 березня, очільник Києва Віталій Кличко розкритикував даний законопроєкт, заявивши що він залишає без коштів місцеві бюджети.

 

Джерело:
До списку новин