загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Європейська Солідарність" не дала "роздерибанити" державну землю - Княжицький

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"Європейська Солідарність" вчинила відповідально і не дала "роздерибанити" державну землю.

Про це сказав народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький в ефірі "Прямого".

"Закон ухвалений, він ще не підписаний, тому що подали постанови, які мають бути проголосовані в парламенті. Якщо вони не будуть проголосовані, то його підпише голова Верховної Ради, і тоді президент, і він буде вважатися прийнятим", – сказав Княжицький.

Він наголосив, що "Європейська Солідарність" завжди виступала проти приватизації державної землі олігархами в необмежених обсягах.

"Ми наполягали на ринку землі за європейською моделлю. Власне, те саме казав МВФ. У нас дуже часто прикривалися МВФ, казали, що це МВФ вимагає ринку землі. Але МВФ ніколи не говорив, який саме ринок він вимагає. І коли вже стала безвихідна ситуація, коли ми зрозуміли, що через економічну кризу, пов’язану з коронавірусом, у нас взагалі грошей немає і підприємства закрилися, і країна, яка воює, на грані розвалу, у нас немає іншого способу як взяти кошти в МВФ. Це не дорогі гроші, це просто врятує Україну і українців, дасть змогу заплатити пенсії пенсіонерам і підтримати тих, хто не працює, бо інакше буде катастрофа",- зауважив депутат.

Читайте такожДоплати медикам та соцгарантії: Президент підписав Антикризовий закон

Він нагадав, що "Європейська Солідарність" наполягла на тому, що на першому етапі не більше 100 га може бути передано в приватну власність, і лише тих земель, на якій вже люди мають паї.

"Тобто ці люди вже можуть продавати цю землю одне одному, комусь з підприємців, але не більше 100 га. В цей час ми маємо підтримати фермерське господарство, і згодом має бути до 10 тис га, але і державна, і комунальна земля взагалі не підлягають приватизації відповідно до цього закону",- сказав Княжицький.

Депутат вважає, що це рішення, яке відповідає європейській моделі

"Це наша заслуга, ми цього добилися, ми про це говорили, і коли після цього ОПЗЖ і різні їхні прихвостні, які хотіли, щоб Україна зникла і щоб кредит вона не отримала, бігли до трибуни, ми були горді, що ми політично відповідально вчинили, врятували ситуацію і не дали землю роздерибанити, і до кредиту відкрили двері", – зазначив парламентар.

Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні вночі 31 березня ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт про відкриття ринку земель сільгосппризначення.

 

Джерело:
До списку новин