загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Коронавірус COVID-2019 в Китаї: останні новини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Коронавірус COVID-19 знову спалахнув в Китаї, попередньо країна повідомила про подолання недуги, але епідемія триває. Статистика випадків зараження, що відбувається в Китаї сьогодні, як протидіють поширенню інфекції.

Про те, що ситуація знову складна – Китай офіційно повідомив 2 квітня.

Яка ситуація в Китаї сьогодні

1 квітня Китай офіційно повідомив, що в країні знову фіксують нові випадки захворювання на коронавірус. Відтак, за останню добу в Китаї захворіли 1 600 людей, з них – 7 померли від ускладнень. 

Читайте такожЕпіцентр коронавірусу може повернутись до Азії – експерт

Коронавірус в Китаї: статистика

Офіційно від початку епідемії COVID-19 в Китаї заразилися понад 82 тисячі 394 людини. Померли – 3 тисячі 322 хворих, одужали – 76 571 людина.

Спалах коронавірусу почався в китайській провінції Хубей наприкінці 2019 року. 

Американське інформагентство Bloomberg із посиланням на три офіційних джерела в адміністрації США, заявило про те, що Китай приховав масштаби спалаху коронавірусу на своїй території, скоротивши у своїх доповідях як загальну кількість захворювань, так і летальних випадків від цієї хвороби.

Псевдо подолання коронавірусу

24 березня у провінції Хубей, звідки коронавірус COVID-19 поширився на весь світ, скасували карантин. Тоді влада Китаю повідомила, що серед усіх заражених в Китаї 90% вже одужали, а впродовж останніх днів лише десятки підхопили вірус. Також в Китаї заявляли, що інфікованими в Китаї все частіше стають іноземці, тому 26 березня, країна оголосила про закриття своїх кордонів.

Однак у Китаї не скасовували масковий режим, в громадських місцях людям міряють температуру, а ресторани та кіно ще не планують відкривати. 

Як розвивалася епідемія 

Перший смертельний випадок від коронавірусу стався 11 січня. Вірус здебільшого сконцентрований у місті Ухань, втім спалахи вже зафіксовано не лише в окремих провінціях Китаю, а й по всьому світу.

27 лютого ВООЗ заявили, що вперше зафіксували більшу кількість випадків зараження COVID-2019 за межами Китаю, аніж у епіцентрі її поширення. Річ у тім, що хвороба стрімко поширюється Європою, все більше випадків фіксують в Італії. Відтак, у Китаї за добу зафіксували 411 нових випадків зараження коронавірусом COVID-19, тоді як у світі захворіли 427 осіб.

У провінції Хубей влада посилила заходи безпеки здоров'я, зокрема жителям заборонили виходити з дому та користуватися власними автомобілями. За порушення заборони на вихід на вулицю громадян можуть затримати на строк до десяти діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила глобальну надзвичайну ситуацію зі здоров'ям. Основною пересторогою є те, що небезпечний вірус пошириться на країни зі слабо розвиненими системами охорони здоров'я. Втім, пандемією поширення коронавірусу ще не вважають. Деякі епідеміологи зазначають, що цього не роблять виключно з політичних інтересів.

11 березня ВООЗ оголосила світову пандемію через коронавірус.

Уточнимо, що нині не існує вакцини від коронавірусу 2019-nCoV. Втім Китай та США заявили про те, що вже працюють над її створенням. Зокрема, США вже почали тестувати вакцину на людях. Відомо, що для тестування вакцини відібрали 20 добровольців. Перша людина, якій зробили вакцину американець, якого евакуювали з японського лайнера "Diamond Princess".

Коронавірус в світі

  • •  США вийшли на перше місце за кількістю заражених коронавірусом, обігнавши Італію і Китай. У США зафіксували 216 тисяч випадків COVID-19.
  • •  Після США найвищий показник інфікування коронавірусом в Італії – понад 110 тисяч хворих.
  • •  Іспанія та Німеччина теж мають високі показники захворюваності на коронавірус – 104 тисячі та 77 тисяч хворих відповідно.
  • •  Індія вводить тотальний карантин. 1,3 мільярду людей буде заборонено виходити з дому щонайменше 3 тижні.
  • •  Коронавірус поширився на усі Європейські країни, а тепер його фіксують навіть на маленьких островах.

Карта захворювань на китайський коронавірус:

Скільки людей захворіло на коронавірус у Китаї та за його межами

Дані: Worldometers

COVID-2019 – що це? Саме так офіційно називають спалах коронавірусної хвороби, яка розпочалась в Китаї у 2019 році. Інфекцію вперше виявили в місті Ухань, ймовірно, саме там вона й зародилася.Місцеві жителі захворіли на пневмонію невідомого походження. Вчені вивчили геном вірусу та встановили, що він на 70% схожий на SARS-COV, який у 2012 році став причиною високої смертності через гострий респіраторний синдром.Спалах коронавірусу COVID-2019 пов'язаний з ринком морепродуктів та тварин, що в місті Ухань. Там торгували дикими тваринами для споживання. Все вказує на те, що хвороба має саме тваринне джерело інфекції.

Коронавірус у цифрах
Дані про смертність від коронавірусу

 
Анастасія Лукашевська



Джерело:
До списку новин