загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Християни святкують Благовіщення: як відзначають цей день на карантині

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні велике християнське свято.

У вівторок, 7 квітня, християни східного обряду (православні та греко-католики) відзначають благу звістку архангела Гавриїла до Діви Марії про те, що вона непорочно зачне від Святого Духа і народить Ісуса Христа, Сина Божого, Месію - Благовіщення.

Читайте такожМолитва за недужих: Помолімося в цей складний час за всіх тих, хто так потребує Божого прощення та благословіння

У західній традиції має найвищий статус торжества. У східній традиції свято третє за значенням після Великодня і Різдва Христового. Святкується 25 березня за григоріанським календарем, близько до весняного рівнодення, і 7 квітня за юліанським. У звичаях європейських народів асоціювалося з приходом весни, початком нового землеробського року. 

В основі свята — повідомлення архангела Гавриїла Діві Марії "благої вісті" (звідси і назва Благовіщення) про народження у неї божественного немовляти.

“Зачнеш у лоні і породиш сина, і назвеш його Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься, і дасть йому Господь Бог престіл Давида, батька його, і царюватиме над домом Якова повіки та й царству його не буде кінця”, – йдеться у Святому Письмі.

Марія ж відповіла: “Як же це станеться, коли я мужа не знаю”.

Архангел відповів: “Дух Святий найде на тебе й сила Всевишнього окроет тебе … У Бога немає неможливого”.

В Назареті, на тому місці, де архангел Гавриїл повідомив Діві Марії благу звістку, побудований храм.

Однак сьогодні це свято відзначають не традиційно. Варто відзначити, що в цьому році через пандемію коронавируса віруючі в основному беруть участь в онлайн богослужіннях.

За словами адвоката Лаврентія Царука, є міжнародні стандарти які закріплені, зокрема, в Конституції України

"Це про те, що держава не має права втручатися у справи церкви. Державі для того, щоб заборонити діяльність будь-якої церковної організації в Україні, потрібно звернутися до суду. З іншого боку, відповідно до тієї самої Конституції України, життя людини її здоров’я є найвищою цінністю в Україні. І тому церковні служителі, вони теж є громадянами України, і вони так само не мають права наражати на небезпеку оточуючих, тобто якісь вчиняти дії, які можуть створювати небезпеку", - заявив адвокат.

З Благовіщенням в народі пов'язані деякі старовинні звичаї. Кажуть, що в Благовіщення "птах гнізда не в'є, дівчина коси не плете", будь-яка робота у цей день вважається гріхом.

Як відомо, ще в березні православна церква України заборонила проводити богослужіння із прихожанами. У храмах можуть бути тільки священники і служителі церкви.

Тим часом, Московський патріархат спочатку закликав парафіян ходити до церкви, але тепер свою думку змінив. Наприклад, Києво-Печерська лавра закрилася на карантин. 

 

Джерело:
До списку новин