загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Пенсійному фонді пояснили особливості включення до страхового стажу двох карантинних місяців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійний фонд України роз’яснив особливості включення до страхового стажу періодів березня-квітня 2020 року фізичних осіб - підприємців, самозайнятих осіб та членів фермерських господарств.

Через законодавчі зміни, пов’язані з підтримкою платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби внесли зміни до «Прикінцевих положень» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Читайте також: Порушення карантину: чому українці будуть масово оскаржувати виписані штрафи

 

Для осіб, зазначених у пунктах 2, 3, 13 частини першої статті 11 цього закону, які не сплачували страхові внески за періоди з 1 по 31 березня та з 1 по 30 квітня 2020 року на підставі пункту 9-10 розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", такі періоди включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів.

Таким чином, періоди з 1 по 31 березня та з 1 по 30 квітня 2020 року, за які не сплачений єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, включаються до страхового стажу для нижчезазначених платників єдиного внеску лише за себе:

- фізичні особи - підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування;
- особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності;
- члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

 

Джерело:
До списку новин