загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

8 квітня: що принесе день Гавриїла Благовіста і яких традицій дотримуватися

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У середу, 8 квітня, православні відзначають день Архангела Гавриїла, який приніс Діві Марії звістку про народження Спасителя. Цей святий також відкрив пророку Даниїлу майбутнє іудейського народу. Він постав перед святою Анною і розповів, що її майбутня дочка стане матір’ю Спасителя людського. Гавриїл був поруч з Марією в її земному житті з того моменту, як вона увійшла в храм Єрусалима, а також саме він розповів священику Захарію про народження Івана Хрестителя.

Архангела Гавриїла в народі прозвали Благовістом - тим, хто приніс Благу Звістку. Тому День Благовісту за важливістю практично не поступається Благовіщенню.

Читайте також: Молитва за недужих: Помолімося в цей складний час за всіх тих, хто так потребує Божого прощення та благословіння

Прийнято молитися архангелу Гавриїлу. Він вважався одним із самих великих воїнів Небесного воїнства, захисником і покровителів всіх, хто попросив ангельської допомоги.

Він надає допомогу в багатьох потребах:

• зцілює від захворювань;

• захищає мисливців від диких звірів у лісі;

• оберігає від наклепів і пристріту;

• оберігає худобу від всяких бід і напастей;

• береже людей, які купаються у великій воді (на річках, морях, озерах);

• оберігає вулики і допомагає отримати рясний урожай меду;

• навіть оберігає захований скарб, щоб його ніхто не знайшов і не взяв.

У народі вірили, що всі, хто народжується в цей день, мають якийсь вроджений недолік. У народі сміялися над народженими 8 квітня, і думали, що з таких людей ніколи нічого путнього не вийде.

Люди прагнули до дня Гавриїла закінчити останню пряжу, тому що вважалося, що рукоділля в наступні дні піде вже не на користь, адже поспіє робота на городі та в саду.

Народні прикмети 8 квітня

Якщо зазеленіла черемха — пора садити ранню картоплю.
Заморозки на Архангела Гавриїла — весна буде довгою і холодною.
Яка погода на Гавриїла, така буде погода і 8 жовтня – на Сергія Радонезького.
В цей день береза починала давати сік, розпускалися бруньки у черемхи, а також зацвітала верба.
Селяни в цей день займалися садінням кабачків, помідорів, квасолі, гарбуза, кавунів і динь, закладали для проростання картоплю.
Якщо на дахах у цей день лежить сніг, то в найближчий місяць він повністю не розтане.

У народі вірили, що Гавриїл 8 квітня спускається з небес і прислухається до людських бажань. Так що загадуйте бажання і все обов’язково здійсниться!

 

Джерело:
До списку новин