загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Підстав для подорожчання хліба немає – міністр економіки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр прокоментував заяви про можливе підвищення вартості хліба.

Про це під час брифінгу заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, коментуючи заяви профільних асоціацій про те, що ціни на хліб можуть вирости через дефіцит пшениці, яка масово вивозиться з країни.

Читайте такожКабмін заборонив експорт гречки до 1 липня

"Посиленого експорту продовольчої пшениці немає. Це міф. Ми моніторимо ситуацію з експорту та імпорту по всіх продуктах, вводимо деякі точкові рішення...", - сказав він.

Також міністр додав, що минулого тижня був підписаний меморандум з основними агротрейдерами, щоб вони забезпечили незнижувані залишки пшениці.

"Станом на липень, коли найнижчий сезон перед тим, як починає приходити зерно, у нас залишки будуть у два рази перевищувати минулорічні показники. Тобто жодного дефіциту продукції, яка пов'язана з пшеницею, я вже не кажу за кукурудзу та інші кормові культури, не буде й жодних підстав немає", - сказав він.

Як повідомлялося, Всеукраїнська асоціація пекарів та асоціація "Мукомол України" попередили про можливе подорожчання хліба та хлібобулочних виробів на 20% через подорожчання пшениці на тлі епідемії коронавірусу у світі.

Після цього Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) та ПАТ "Аграрний фонд" вирішили направити 160 тисяч тонн пшениці на переробку, щоб стабілізувати ціни на борошно в Україні.

Уряд не планує на час карантину обмежувати експорт зернових культур, соняшникової олії, м'яса птиці та інших ключових експортних позицій.

 

Джерело:
До списку новин