загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці отримають "карантинну тисячу": Рада дала добро

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Допомогу додадуть до невеликих пенсій і соцвиплат.

В оновленому Верховній Раді бюджеті-2020тепер закладені кошти для фонду на боротьбу з COVID-19 в розмірі 64,9 млрд гривень. Рішення про те, як саме будуть витрачені ці кошти прийматиме Кабінет міністрів за погодженням з профільним комітетом Верховної Ради.

Однак деякі статті витрат уже відомі. Зокрема, гроші будуть направлені на виплату так званої "карантинної тисячі" – грошової допомоги громадянам, в тому числі особам літнього віку, у зв'язку з негативними наслідками поширення COVID-19. Гроші люди отримають, наймовірніше,  уже після Великодня, який в Україні відзначають цьогоріч 19 квітня.

Читайте такожЗабрати в освіти – віддати суддям: депутати збільшують на 1 мільярд витрати на судову систему

Як раніше пояснювала міністр соціальної політики України Марина Лазебна, українцям, які отримують пенсії та соцвиплати на банківські карти, одноразова допомога в розмірі 1000 гривень буде зарахована автоматично. Тим же, хто отримує виплати через "Укрпошту", гроші принесе листоноша.

Лазебна також підкреслювала, що з моменту ухвалення змін з бюджету-2020 до початку виплат має пройти не менше п'яти робочих днів. Передбачається, що "карантинну тисячу" отримають ті, чия пенсія/соцвиплата за станом на 1 квітня була менше 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, Кабмін раніше ухвалив рішення про підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремих категорій населення. Зокрема, з квітня вже почалися виплати 500 гривень пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 грн. Також передбачається індексація пенсій на 11% для 7 млн пенсіонерів з 1 травня. Виплата "карантинної тисячі" була передбачена тим самим рішенням уряду.

Джерело:
До списку новин