загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому кращі співробітники залишають компанію і як цьому запобігти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Поради керівникам компаній, як не втратити цінних робітників.

Рішення змінити роботу не завжди продиктоване високою заробітною платою. Іноді атмосфера в колективі може бути настільки неприємною, що єдиним рішенням залишається знайти нове місце роботи.

Читайте такожЗростання безробіття: які вакансії залишилися в Україні під час карантину

Психолог Тревіс Бредберрі поділився причинами та порадами для керівників, чому ж кращі співробітники залишають компанію і як цьому запобігти.

Перевтома

У вашому розпорядженні відмінний працівник, експерт у своїй сфері. Ви делегуєте йому суперскладні завдання одне за іншим. Ви платите заробітну плату, тому вимагаєте все більше і більше.

Але перевтомлені працівники відчувають, що вони виконують нові завдання як покарання. Якщо ви не почнете змінювати умови роботи, підвищувати заробітну плату, вони звільняться дуже швидко.

Некомпетентне нагородження

Так, хороший працівник знає, що він — хороший фахівець, але всім потрібна похвала. Коли ви хвалите людину, ви даєте їй зрозуміти, наскільки цінні її зусилля і дії. Хороший менеджер повинен знати, що мотивація потрібна всім. І часто це не лише слова, але і маленькі бонуси.

Бездушна атмосфера

Працівники — не гвинтики вашого підприємства. Десятки людей залишають добре оплачувану роботу, тому що атмосфера на робочому місці була неприємною, керівник ставився до підлеглих за принципом «розділяй та володарюй».

Помилкові обіцянки

Якщо ви обіцяєте щось, але не виконуєте обіцянок, і це повторюється кожного дня — працівники перестануть вам довіряти. На додаток, вони перестануть вас поважати, тому в їхніх очах ви почнете виглядати безвідповідально.

Відсутність ієрархії

Якщо ви ведете бізнес, але не можете встановити чітку і прозору ієрархію, ви демонструєте свою некомпетентність. Ваші співробітники, особливо найкращі, перестануть поважати вас. Хороший працівник не любить бути підлеглим безхарактерному керівнику.

Погані рішення

Якщо у вашої компанії нагородження не залежать від старань і результатів співробітників, якщо ви берете на роботу токсичних людей, якщо ви не готові чути критику — не дивуйтеся, що ваші цінні працівники звільняються один за іншим.

Пресинг у неробочий час

У кожній талановитій людині живе маленька, допитлива дитина, яка хоче постійно розвиватися не лише у сфері своєї кар'єри. Те, що роблять ваші працівники в неробочий час, не повинно вас стосуватися.

Безперспективність

Уявіть, що вам доведеться виконувати одні й ті ж завдання до кінця життя. Нікого така перспектива не порадує. Дозволяйте своїм працівникам рости, створіть їм можливість покращувати кваліфікацію.

Відсутність зобов'язань

Одним з факторів, який дозволяє співробітникам ефективно працювати для розвитку компанії — це їхня відданість і віра в успіх. Якщо вони не відчувають зв'язок з компанією, а їх творчий потенціал пригнічений, вони будуть шукати собі кращу роботу.

Банальні завдання

Ви повинні постійно «підгодовувати» хороших співробітників, у тому числі й інтелектуально. Талановитим і розумним людям швидко стане нудно, коли завдання, з якими вони стикаються, занадто прості.

 

Джерело:
До списку новин