загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

7 порад, як спланувати сімейний бюджет на час карантину

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Затяжний карантин позначається на заробітку: хтось у неоплачуваній відпустці, хтось зачинив свій магазин, а хтось залишився без постійних клієнтів. І, поки цей турбулентний час не мине — потрібно переглянути свій спосіб життя. Бо поки ми сидимо вдома, бізнес також намагається викрутитися, і в кожній третій рекламі нам пропонують замовити речі онлайн, доставлення їжі з ресторану, додаткові курси тощо. А чи вистачить на це все грошей, коли заробляти їх стало складніше?

Якщо відчуваєте, що потрібно змінити ставлення до витрат під час карантину, то ця добірка порад саме для вас. Розповідаємо, як перепланувати сімейний бюджет у період самоізоляції:

1. Рахуємо доходи та витрати.

Перш, ніж почати переплановувати бюджет, треба скласти список доходів в умовах карантину, а також список витрат. Зі списку витрат викреслити ті пункти, без яких ви точно обійдетеся найближчим часом: походи в ресторани, новий одяг тощо. Далі, ви будете розуміти — варто хвилюватися щодо доходів, чи ні. А, з огляду на цю інформацію, далі продовжите планування.

Читайте такожЗа що українці зможуть не платити протягом карантину — мобільний зв’язок, кредити, штрафи

2. Складаємо список продуктів.

Готові страви, які приносить кур’єр, це, звісно, добре, але дорого. Постійно замовляючи їх додому, можна витратити чималу частину свого заробітку. Старайтеся складати список покупок на тиждень уперед, придумуючи, які страви можна приготувати з недорогих продуктів. Коли йдете в магазин, то дотримуйтеся цього списку.

Витрати на їжу, коли постійно перебуваєш вдома, можуть перевищити норму. Але, якщо планувати меню наперед і порахувати загальну вартість, то можна значно покращити ситуацію.

3. Ліміт на покупки в інтернеті.

Ось тобі пропонують новий курс англійської зі знижкою, ось весняна сукня по акції, а тут улюблені парфуми розпродають. Щодня бачиш рекламу й щодня хочеться щось купити. Заплануйте собі час для онлайн-покупок і не відволікайтеся на них постійно. Записуйте, що хотіли б купити, а перед тим, як почати — видаляйте зі списку зайве. Це вбереже вас від імпульсивного придбання зайвих речей.

Також, бажано встановити ліміт на суму покупок в інтернеті, щоби місячна зарплатня не зникла з картки за перший тиждень.

4. Екологічне використання ресурсів.

Такий підхід принесе користь не тільки планеті, але й вашому бюджету. Не залишати увімкнутим телевізор, коли засинаєш. Вимикати світло, коли виходиш із кімнати. Використовувати електроенергію та воду економно. Усе ж, плату за комунальні послуги через карантин ніхто не скасує.

5. Додаткове джерело заробітку.

Коли ви читаєте чергову статтю про додатковий заробіток, то можете подумати, що йдеться саме про роботу в інтернеті. Але, насправді, варіантів значно більше. Головне, не боятися змінювати роботу в час, коли ваша відпустка може затягнутися на кілька місяців.

Окрім викладання, редагування та написання текстів, перекладів, графічного дизайну та інших онлайн-професій, можна знайти й інші види тимчасового заробітку. Наприклад: стати кур’єром служби доставлення, оператором на телефоні, продавцем у продуктовому магазині, таксистом. А, якщо у вас є власне житло, то перепланувати трохи його і здати в оренду одну кімнату на кілька місяців.

6. Проводьте більше часу без інтернету.

Щоби знизити кількість використання електроенергії, перестати споживати рекламу, яка агітує щось купити, та відпочити від новин. Відключайте електроенергію в обідній час, приготуйте обід та вечерю, почитайте книгу, зробіть зарядку. Мозок буде краще працювати та знаходити правильні рішення, коли ви не будете перебувати в стресі.

7. Перерозподіл часу та грошей.

Якщо раніше заради економії часу ми ладні були витратити більше грошей, то зараз можна поступитися і змістити сили в іншу сторону. На самоізоляції вільного часу стає більше, а грошей — менше. Тому, усе, за що ви раніше переплачували — зараз можна постаратися зробити самостійно. Наприклад, прибирання чи фарбування волосся, манікюр, домашня їжа замість ресторанної тощо. Під час карантину в кожного є можливість перевірити власні сили та можливості.

А, як змінилося ваше життя в умовах карантину? Зараз якраз час для того, аби переглянути всі свої потреби та витрати. Не забувайте користуватися цими спостереженнями, коли ми всі повернемося до звичайного ритму життя.

 

Джерело:
До списку новин