загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Носіння масок стане новою реальністю надовго — ВООЗ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хоча ефективність маски від вірусу не доведена, її носіння дає психологічний захист. 

У ВООЗ просять громадян звикати носити маски постійно

Носіння медичних масок має увійти в буденність і стане новою реальністю для людства через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це розповів в інтерв'ю ВВС спеціальний представник Всесвітньої організації охорони здоров'я з питань пандемії коронавірусу Девід Набарро.

За його словами, хоча і немає доказів того, що маски знижують ризик зараження, проте вони дають впевненість мільйонам людей в захисті на той час, поки не буде знайдена вакцина від коронавірусу.

"Я впевнений, що деяка форма захисту особи стане нормою, не в останню чергу, щоб заспокоїти людей", - додав Набарро, підкресливши, що люди повинні звикнути до нового способу життя після пандемії.

"Так, ми повинні будемо носити маски. Так, повинно бути більше фізичного дистанціювання. Так, ми повинні захищати вразливих".

У міру того як щодня гинуть тисячі людей через хворобу COVID-19, викликану коронавірусом, доктор Набарро сказав, що вірус буде зупинений, коли стане відомо, як він себе проявляє.

Читайте такожУ Бельгії створили кисневу маску, яка може замінити ШВЛ

"Найголовніше, ми всі повинні навчитися переривати передачу", - сказав він.

"Це революція. Як це трапилося, коли в 1850 році було виявлено, що брудна вода стала джерелом холери. Або, як і 25 років тому, ми всі дізналися про ВІЛ / Снід і його зв'язкок з сексом. Ми змінилися, адаптувалися і навчилися жити з цими новими реаліями. Ми також повинні змиритися з новою реальністю життя з COVID-19".

У всьому світі зареєстровано понад 1,85 мільйона випадків коронавірусу і майже 115 тисяч випадків смерті. Доктор Набарро не очікує, що коронавірус повністю зникне, поки не буде розроблена вакцина, і це вбиває надії на відновлення нормального життя.

"Ми думаємо, що це вірус, який буде ще довго переслідувати людську расу, поки ми всі не зможемо отримати вакцину, щоб захистити нас", - сказав він в інтерв'ю NBC.

Набарро додав, що новий коронавірус, схоже, не веде себе як грип, викликаючи хворобу "хвилями", але являє собою постійну загрозу. Є побоювання, що коронавірус викличе другу хвилю інфекцій, але в результаті будуть ослаблені заходи з блокування і відновиться локальна передача. Чи реагує сам коронавірус на сезонні зміни погоди - як, наприклад, грип - ще невідомо. Але деякі експерти сподіваються, що він буде подавлений теплою температурою.

Раніше представник ВООЗ в Росії Меліта Вуйнович заявила про те, що носіння маски може нашкодити, так як людина втрачає пильність і ігнорує інші заходи захисту, які є не менш важливими, такі як дотримання дистанції та захист шкірних покривів. Вуйнович застерегла від неправильного носіння медичних виробів. Так, маска не повинна бути мокрою, інакше людина стає поширювачем інфекції. Їх необхідно міняти кожні 2 години.

На закінчення Вуйнович зазначила, що маска потрібна тим, хто безпосередньо контактує з хворими і людям в натовпі. Причому, відстань в метр для останніх ніхто не відміняв.

Відзначимо, за даними соцопитування, лише половина киян вважають загрозу коронавірусу реальною. 92% респондентів підтримують запровадження вимоги обов'язкового носіння маски в громадських місцях.

 

До списку новин