загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як заробити під час карантину: 6 ідей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Карантин і економічна криза багатьох залишили без роботи. Питання додаткового заробітку актуальне як ніколи.

Онлайн-сервіс замовлення послуг Kabanchik.ua розповів, в кого є шанси не залишитися без роботи в цей непростий час.

1. Кур'єри

Під час карантину професія кур'єра одна з найбільш затребуваних – у березні попит на них зріс на 37%. Особливо популярні сервіси доставки їжі та медикаментів.

В середньому за один виїзд в березні кур'єрам платили 168 грн, що на 22% більше, ніж у лютому. Проте заробляти можна і більше. Середній чек залежить від маршруту і завдань, які паралельно виконує кур'єр. Наприклад, якщо замовник просить не тільки купити продукти, а й медикаменти в аптеці, то ціна може збільшитися вдвічі.

Підробити кур'єром може кожен, але перевага віддається тим, у кого є велосипед або скутер, і хто чудово знає місто. Можна влаштуватися відразу в кілька сервісів доставки одночасно. Але в цьому випадку важливо правильно розрахувати свої сили і час.

Читайте такожЗаробітчан не вдасться утримати вдома

2. Онлайн-репетиторство

Якщо ви шкільний вчитель і залишилися без роботи, оскільки школи закрилися, сміливо беріться за онлайн-репетиторство. Ваші знання та навички як і раніше актуальні. Незважаючи на карантин, ЗНО ніхто не скасовував. Тому батьки шукають репетиторів, які підготують майбутнього абітурієнта до здачі випускних іспитів.

Однак не варто обмежуватися тільки базовими дисциплінами. У період карантину також популярні онлайн-тренінги, уроки англійської, майстер-класи гри на музичних інструментах і спортивні онлайн-тренування. Щоб взятися до справи, потрібен ноутбук або смартфон, а для організації групових занять підійде додаток Zoom або Скайп.

За годину репетитори заробляють від 150 грн до 350 грн. Але ціна може змінюватись в ту чи іншу сторону в залежності від обсягу роботи, дисципліни та кваліфікації викладача.

3. Пошиття масок

Маски — один з найпопулярніших товарів, попит на який продовжує зростати. До того ж, багато хто не хоче купувати в аптеках стандартні медичні маски, а шукає щось оригінальне в інтернеті. Якщо вмієте шити, то це гарна можливість задовольнити попит і заробити на продажі свого продукту.

Замовити необхідні для пошиття матеріали можна в інтернеті. За створення десяти багаторазових захисних масок в середньому платять від 100 до 300 грн.

4. Робота з текстом: написання статей, копірайтинг, розшифровка інтерв'ю

Гарний копірайтер затребуваний у всі часи. Незважаючи на карантин, бізнес, як і раніше, потребує оновлення контенту на сайті, ведення соціальних мереж і написання клієнтської розсилки.

В офіс ходити не обов'язково. Редактори і копірайтери вже давно звикли працювати віддалено. Все, що потрібно мати, – це комп'ютер, інтернет та уміння добре і цікаво писати. Але це вміння приходить тільки з досвідом.

Якщо писати дуже хочеться, а досвіду роботи з текстом немає, почніть з розшифровки інтерв'ю. За послугами транскрибації часто звертаються журналісти. В середньому за 3 хвилини розшифровки аудіо платять від 5 грн. Копірайтери ж отримують від 100 грн за 1000 знаків, однак середній чек залежить від стилістики тексту і кваліфікації копірайтера.

5. Переклад тексту

Якщо ви володієте іноземними мовами, то зверніть увагу на професію перекладача. Особливою популярністю користуються технічні переклади, а також переведення навчальних мануалів, вебсайтів, договорів і медичних документів. Затребувані і фахівці з синхронного перекладу, а переклад відео і створення субтитрів до них – одні з найбільш популярних послуг в цій сфері.

Спрогнозувати середній заробіток перекладача непросто. Вартість послуг дуже відрізняється та залежить від обсягу і специфіки роботи, а також від кваліфікації фахівця.

6. Няня

В умовах карантину професія няні стала ще більш затребуваною. З середини березня попит на такі послуги підскочив на 18%. Багато батьків не можуть поєднувати роботу вдома та догляд за дитиною, тому змушені скористатися послугами няні.

Стати нянею можна і без досвіду роботи, але бажано мати навик поводження з дітьми або педагогічну освіту. Знання англійської також вітається. Послуги бебісіттера оплачуються погодинно — від 50 до 200 грн за годину. Оплата залежить від кваліфікації і досвіду роботи няні.

 

Джерело:
До списку новин