загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Маски та рукавички розкладатимуться роками, — еколог про засоби захисту від COVID-19 (ВІДЕО)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Маски та рукавички, які люди використовують зараз для захисту від коронавірусу, у природі розкладаються роками, а на смітниках лежатимуть століттями. Цю інформацію повідомив еколог Олександр Спрягайло.

Такі засоби захисту виготовлені із полімерних матеріалів, зазначив еколог. На додачу, нині рукавички та маски у більшості випадків після використання змішуються з іншими відходами, які також не розкладаються довгий час.

Еколог Олександр Спрягайло каже, що рукавички мають переваги щодо захисту від вірусу, але вони одноразові і їх потрібно утилізовувати. Якщо рукавички лежатимуть просто на землі, то будуть додатковою загрозою для навколишнього середовища і тварин, які у них заплутуватимуться.

– Ці матеріали синтетичного походження, тобто полімери, то їх у будь-якому разі потрібно утилізувати і бажано переробляти, тому що вони дуже довго не будуть розкладатися. Вони зручні, дешеві, але, на жаль, величезний мінус у тому, що ми їх не цінуємо і викидаємо, як копійчані речі, – додає Олександр Спрягайло.

Читайте такожГендиректор ВООЗ про коронавірус: Найгірше ще попереду

За словами проректорки медичної академії Олександри Шевченко, такі гумові рукавички можна використовувати кілька разів, якщо правильно обробляти антисептиком.

На території Червонослобідської об’єднаної територіальної громади розміщено 16 контейнерів для пластику і скла. Сільська голова Юлія Дубовик розповідає, що рукавички та маски поки що окремо не сортують. Та у планах громади побудувати на території сміттєпереробний завод:

«По мірі накопичування, щовівторка здебільшого, приїжджає машина і забирає пластик на переробку. Мова йшла раніше і про те, що разом із декількома громадами об’єднатися зусиллями і, можливо, збудувати на чиїсь території сміттєпереробний завод, який обслуговуватиме до п’яти громад. Та, мабуть, все-таки слід залучати інвесторів з-за кордону».


Aнна Романенко
 
Джерело:
До списку новин