загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зеленський прогнозує, що через реформи Супрун в Україні може бути звільнено 50 тис. медиків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Президент закликає МОЗ невідкладно переглянути медичну реформу.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що через реформи Уляни Супрун в країні може бути звільнено близько 50 тис. медиків та закрито 332 лікарні. Про це йдеться у зверненні голови держави на сайті Офісу президента.

"Через новий механізм фінансування може бути звільнено близько 50 тис. медиків та закрито 332 лікарні по Україні. Майже тисяча лікарень отримає набагато менше грошей, ніж у минулому році. Під загрозою опинились екстрена медична допомога, багатопрофільні лікарні, онкоцентри, госпіталі ветеранів, більшість дитячих лікарень, психіатрична та туберкульозна служби. Все це викликає низку запитань. Чому замість того, щоб рятувати життя інших людей, медики змушені думати про власне виживання? Чому тарифи складали не профільні лікарі, а чиновники, без глибинного розуміння процесу? Яким чином один виклик швидкої фактично оцінили аж у 75 гривень? Чому за інсульт та інфаркт сума на папері як мінімум удвічі менша від реальної вартості?", - зазначив Зеленський.

Читайте такожКабмін дозволив проведення планових операцій, заборонених на час карантину

Він додав, що за новим механізмом деяким лікарням вистачить коштів хіба що на дверний замок і плакат: "Ми закрились. Тримайтесь. Удачі".

"Обласні дитячі лікарні недоотримають майже 200 млн гривень. На межі закриття – більшість протитуберкульозних лікарень і диспансерів. Я не можу всього цього допустити...", - підкреслив президент.

Очільник України закликав міністра охорони здоров’я, голову профільного комітету Верховної Ради та головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка невідкладно запропонувати шляхи вирішення цих питань.

"Нам потрібне не згортання реформи, а її покращення. Визнання помилок та їхнє виправлення", - наголосив Володимир Зеленський.

Як повідомлялося раніше, президент Володимир Зеленський заявив, що земельна реформа, а також реформа системи охорони здоров'я будуть завершені, а уряд покращуватиме комунікацію із суспільством щодо чутливих питань цих реформ.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що у 2020 році 984 лікарні матимуть дефіцит фінансування, а в окремих лікарнях зменшення фінансування складатиме від 10% до 50%.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин