загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Їла тюльпани й пекла хліб із трави: як пережила голод ікона стилю Одрі Хепберн

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

4 травня легендарній актрисі Одрі Хепберн міг виповнитися 91 рік.

Жінка, яка уособлювала жіночність, ніжність та ангельську вроду.

Подейкують, що життя красивих жінок часто складається не найкращим чином. У Одрі, як у кожної справжньої жінки, були речі, про які вона часто замовчувала.

На її долю випало чимало випробувань, серед яких голод, два розлучення, викидні і рак. Але, попри те, що її життя було трагічною казкою, Одрі залишила за собою легкий спомин життєрадісної, граційної та чарівної леді.

Зірка фільмів "Римські канікули" та "Сніданок у Тіффані" стала справжньою улюбленицею мільйонів. Після отримання світового імені, найбільшим дивом було те, що навколо Хепберн не точилися брудні плітки й чутки.

Тендітній актрисі вдалося завоювати симпатію фанатів з усього світу і стати єдиною дамою серця знаменитого модельєра Юбера Живанші.

Читайте такожЧоловіки та жінки. Чому ми говоримо «різними мовами»?

Цікаві факти з життя актриси.

1. У венах талановитої акторки текла "блакитна кров".

Одрі народилася в Бельгії. Її батько був англо-ірландським банкіром. Елла ван Гемстра володіла титулом голландської баронеси. В одному зі своїх інтерв'ю Одрі Хепберн сказала кумедну фразу, яка стала її відомим висловом.

"Я наполовину ірландка, наполовину голландка, а народилася в Бельгії. Якби я була собакою, в мене були б великі проблеми, - пожартувала кокетка.

2. Ріст 170 см, а вага не більше 50 кг. У чому секрет її виточеної фігури?

Відповідь проста - у народженні в період перед Другою світовою війною. Річ у тім, що у віці 10 років Одрі Хепберн довелося пережити пекельні часи голоду. Це був далекий 1939 рік, на той час майбутня знаменитість жила в Нідерландах лише з матір'ю, оскільки батьки розлучилися, коли дівчинці було 6 років.

У 1944-45 роках маленькій Одрі довелося їсти цибулини від саджанців тюльпанів і випікати хліб із трави. В дитинстві дівчинка була повненькою, але її розміри помітно зменшилися після пережитого під час Другої світової війни.

Дорослу Одрі Хепберн мало втішав захват фанатів від її точеної фігури, адже це було результатом великої біди і принесло чимало неприємностей. Через голодування в організмі Одрі Хепберн змінився обмін речовин і стався гормональний збій, що призвело до проблем зі здоров'ям та спровокувало 4 викидні.

3. Маленькі слабкості у вигляді великих коробок цукерок, або "особлива дієта від Одрі".

Одрі бачила на своїй талії кожен зайвий сантиметр, тому все-таки у зрілому віці почала дотримуватися дієти. В її раціоні обов'язково було 5 прийомів їжі маленькими порціями. І вода. Багато води!

Чи не єдиною спокусою для Одрі Хепберн були малинові трюфелі. Зірка з королівською поставою могла купити велику коробку цукерок і з'їсти її на самоті.

4. Нездійсненна мрія стати балериною... через великі ступні.

Після війни Одрі Хепберн знайшла справу, якою хотіла би займатися. Це був балет. Благородно-бліда струнка дівчина з великими темними очима могла б стати ідеальною балериною. Однак тут на заваді стали співвідношення її росту, розміру ноги та стан здоров'я. Після тривалого голодування її організм не був готовий до сильних фізичних навантажень, а 41-й розмір ноги мав не дуже привабливий вигляд у танцювальних чешках.

Тому навіть після навчання в престижній студії Лондона вона була змушена забути про мрію і присвятити себе іншій галузі. Так і розпочалася її блискуча кар'єра акторки.

5. Єдина муза навіки закоханого модельєра Юбера де Живанші.

Після початку акторської кар'єри і отриманого "Оскара" 1953 року, Одрі Хепберн познайомилася з провідним модельєром того часу Юбером де Живанші. Він мав пошити сукні для її нової ролі у фільмі "Сабріна".

Витончено-тендітна та кокетлива красуня одразу зайняла головне місце в серці завидного нареченого. Після знайомства їхній зв'язок був нероздільним. Юбер де Живанші згодився шити вбрання і для всіх інших ролей своєї музи.

Якось модельєра запитали, що зробило Одрі такою особливою, на що він одразу знайшов відповідь.

Вона мала елегантність, вона знала, як ходити, вона знала, чого вона хоче, вона знала про недоліки її обличчя, вона прекрасно знала себе. Вона була відвертою, чесною. Час від часу я казав слова "Хіба не краще, якби ми не показували її ключицю?", бо вона була дуже худою. На що Біллі Уайлдер сказав: "У Одрі – це її привабливість". Вона була доброю. Коли у моїй студії дзвонив телефон, я знав, що це була вона. Я відповідав і вона казала: "Я знаю, що ти зайнятий, але я хочу послати тобі великий поцілунок", і клала трубку. Це була Одрі, – з ніжністю загадував акторку Юбер де Живанші.

Одрі Хепберн і Юбер Живанші

6. Звичайні комплекси особливої Одрі.

Попри те, що актриса заслужила любов мільйонів шанувальників і стала улюбленицею знаменитих модельєрів, фотографів і режисерів, вона була дуже закомплексованою. Навіть нагорода Оскар, визнання іконою краси та стилю не додало їй впевненості у собі.

При зустрічі з відомим італійським дизайнером і взуттьовиком голлівудських зірок Сальваторе Феррагамо вона попросила зробити для неї туфлі, які перетворили б її 41 розмір ноги у витончену маленьку ступню.

Я не красуня. Моя мама одного разу назвала мене гидким каченям. Але якщо мої риси розглядати окремо, можна знайти дещо хороше, – сказала якось про себе Одрі.

Після чого додала, що в її житті навіть були періоди, коли вона ненавиділа себе, вважаючи товстою (з вагою 50 кілограмів), занадто високою (з ростом 170 сантиметрів), або потворною (хоча була іконою краси).

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин