загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Антикризової програми немає": економіст розкритикував уряд України і назвав методи подолання кризи у світі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Економіст Андрій Новак заявив, що як такої комплексної антикризової економічної програми український уряд не запропонував, а також назвав три напрямки подолання економічної кризи в світі.

Про це економіст заявив в ефірі програми "Вердикт з Сергієм Руденко".

Новак зазначив, що порівняно з тими антикризовими програмами, які прийняли практично всі країни світу, то української практично немає.

"Лише зміни до бюджету і закон "Про подолання наслідків коронавірусу" і все. Як такої комплексної антикризової економічної програми досі український уряд не запропонував, на відміну від урядів всіх країн", - заявив економіст.

Новак зауважив, що практика антикризових програм інших країн показує, що вони застосовують фактично три методи підтримки національної економіки.

Читайте такожЗакон про фінмоніторинг: все, що ви хотіли знати, але боялися запитати

"Ці методи зводяться до трьох груп інструментів. Перше - це зниження податкового навантаження на бізнес, на підприємців. Другий напрямок - це ще більш доступні кредитні ресурси. Практично всі центробанки країн обнулили свої ставки і таким чином у банківській системі цих країн кредитний ресурс став ще більш доступний. Третій напрямок - це соціальна підтримка безпосередньо громадян своєї країни. Причому всіх, незалежно в якому статусі людина, який вік, вид діяльності, працівник чи пенсіонер, всім без винятку країни дають допомогу в межах двомісячної середньої зарплати в цій країні", - зазначив економіст.

Новак запропонував оцінити, що зроблено для економіки України та наголосив, що податкового зниження немає, а є лише пільга.

"Давайте подивимось, що у нас зроблено. По зниженню податкового навантаження - зниження немає. Є лише певна пільга на 2-3 місяці по несплаті окремих, при цьому не дуже дрібних податків. Навіть ці податки, по яких є пільги, всі ці податки сплачуються до місцевих бюджетів. Тобто факт уряд знекровлює зараз місцеві бюджети, надаючи пільги податкам для них, а боротьба з коронавірусом власне на місцях і відбувається. Уряд такими недолугими діями у податковій сфері знекровив ті бюджети, які ведуть боротьбу з коронавірусом",  - повідомив він.

Економіст зауважив, що хотів би знайти такого підприємця, який зміг взяти кредит під 5,7,9% чи під 0%, який пропонує уряд.

"Давайте подивимось на другий напрямок - кредитний. Є так звана програма 5,7,9%, навіть уряд заговорив про якусь програму 0% кредитів на один рік. Але тепер я хотів би знайти того підприємця, який зміг взяти кредит під 5,7,9% чи тим більше під 0%. Навряд чи ви знайдете такого підприємця. Окрім того підприємця, який тим чи іншим ступенем наближений до уряду чи Офісу президента", - зазначив Новак.

Економіст також наголосив, що дії, які сьогодні робить уряд - це крапля в морі кризи, яка насувається на економіку Україну.

"Тепер третій напрямок - соціальна підтримка. Що ми маємо зараз? Тільки 500 грн плюс для пенсіонерів віком 80 років і більше. І одноразово 1000 грн для пенсіонерів, лише тих, хто має пенсію менше 5 тис. грн. а як же працюючі люди, які втратили роботу або пішли в неоплачувані відпустки? Тобто, у нас, по-перше, антикризової комплексної програми як такої немає, а ті дії, які на сьогодні робить уряд - це крапля в морі, в тому бурхливому морі кризи, яка на нас насувається",  - зауважив Новак.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин