загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Буряк обожнює сіль, а морква – тютюн: як і чим підживити овочі, щоб вони були солодкими і соковитими

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо ви хочете отримати багатий урожай, то повинні знати, як правильно удобрювати грунт і підгодовувати коренеплоди. Якщо дотримуватися простих правил, тоді овочі порадують вас своїми смаковими властивостями. Ось, що потрібно робити, щоб морква і буряк були солодкими.

Морква

Напевно ви знаєте, що іноді морква має неприємний гіркий присмак. Насправді так вона захищається від шкідника – морквяної мухи, яка вже дуже любить поласувати коренеплодом. Звичайно, позбутися від цієї комахи доволі легко за допомогою хімічних засобів, але на своєму городі в останню чергу хочеться користуватися такими шкідливими речовинами.

На щастя, є чудовий вихід із ситуації. Ви будете здивовані, але позбутися від навали шкідників допоможе тютюновий попіл. Просто насипте його між грядками, щоб ваш урожай не атакували комахи. Тоді і морква в результаті виросте солодкою.

Читайте такожЯк створити клумбу безперервного цвітіння

В серпні місяці садівники рекомендують робити таку підгодівлю. Розчиніть чайну ложку борної кислоти в літрі гарячої води, а потім перелийте отриманий розчин в ємність з водою об’ємом в десять літрів. Коли рідина охолоне, можете сприскувати нею моркву.

Буряк

Хочете, щоб ваш буряк був солодким, як мед? Тоді візьміть на озброєння рекомендацію досвідчених садівників. У період вегетації скористайтеся наступним Лайфхаком. П’ятнадцять грамів морської або звичайної кухонної солі розчиніть в десяти літрах води. Цією рідиною поливайте ваші грядки. Приблизна витрата становить п’ять літрів на метр квадратний. У період вегетації таку підгодівлю потрібно проводити мінімум три рази.

Універсальні засоби

Дані рецепти підгодівлі підійдуть і для буряка, і для моркви. Ви будете приємно здивовані, який великий і смачний урожай отримаєте в результаті.

Розчиніть сорок грамів нітроамофоски в десяти літрах води. Поливайте грядки такою рідиною в липні і на початку серпня. Це якраз той період, коли рослини нарощують масу.

Уже в кінці літа можна використовувати спеціальну підгодівлю з бором і марганцем. Візьміть по чайній ложці одного та іншого “інгредієнта”, розчиніть в десяти літрах води. Поливайте рідиною між грядок з розрахунку 2 літри засобу на один погонний метр. Завдяки такому органічному добриву ваші коренеплоди будуть насичені вітамінами і корисними мікроелементами.

До речі, основним джерелом марганцю і бору є деревний попіл. Ним ви можете посипати землю біля коренеплодів, а потім рясно полити водою.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин