загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Постачальники пояснили, чому єгипетська молода картопля дешевша за українську

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Останні три роки українці почали вирощувати менше картоплі.

Єгипетська і білоруська картопля дешевша за українську, бо її вирощують промислово.

Як зазначає голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, ціна на молоду картоплю вітчизняного виробника стартує від 40 грн/кг, тоді як молоду картоплю з Єгипту можна купити від 19 грн/кг.

«Українські фермери вирощують молоду картоплю в дуже малих об'ємах. 95% картоплі, яку ми бачимо на ринку, це та, яка вирощується для власного споживання і надлишок продається на ринку. Ціноутворення тут складається не по тому, скільки витратили», - пояснює експерт.

Читайте також: В уряді прозріли: в бюджеті грошей немає не тільки для медиків, а й для безробітних

Картоплю, яку вирощують у промислових масштабах, частіше беруть на переробку, тому її ціна нижча за рахунок великих об'ємів.

«Українські виробники, які почали вирощувати картоплю промислово, ще мають кредити за техніку та інше обладнання, а кредити в нас під 22%. Відповідно ціна висока. Зараз важко спрогнозувати, яка буде ціна української картоплі восени. Якщо ми почнемо завозити картоплю, як робили торік, то ціна буде досить низька. Якщо інші країни перекриють кордони - буде високою. Останні три роки українці почали вирощувати менше картоплі», - каже Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, в Україні з початку року найбільше подорожчала цибуля. 

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин