загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Банк без попередження підвищує тариф за користування карткою. В НБУ пояснили, що робити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Варто уважно ознайомитися з тарифами банків та обов’язково звертати увагу на порядок їх підвищення.

Банк обов’язково повинен попередити клієнтів про зміну тарифів за 30 днів. Про це нагадує пресслужба Національного банку України.

«Базова послуга будь-якого банку – це відкрити своєму клієнту поточний рахунок, до якого, як правило, відкривається платіжна картка. Після цього можна переказувати кошти з картки на картку, купувати товари онлайн, за необхідності знімати готівку. Однак, банки можуть встановлювати комісії на зазначені вище операції. Тому, підписуючи договір, ми радимо спочатку уважно ознайомитися з тарифами банків та обов’язково звертати увагу на порядок їх підвищення», – йдеться в повідомленні.

Читайте такожНедобанк України. Що задумала «Укрпошта» і чому панікує НБУ

В які терміни банк повинен попередити клієнтів про зміну тарифів:

-    банк повинен попереджувати своїх клієнтів про зміни тарифів щонайменше за 30 днів до дати запровадження нових тарифів. Інакше – фінансова установа порушує права своїх клієнтів;
-    банк може попередити клієнтів за допомогою будь-якого каналу зв’язку (повідомленням у месенджері, мобільному додатку, телефонним дзвінком тощо) або розмістити відповідну інформацію на власному вебсайті.

Що робити, якщо банк змінив тарифи без попередження:

-    спочатку потрібно надіслати письмову скаргу на ім’я керівництва банку та дочекатися офіційної відповіді;
-    якщо банк не відповідає або намагається «обійти» ваші аргументи, варто звертатися до Національного банку України;
-    якщо звернення містить ознаки порушень прав споживачів, фахівці НБУ звертаються безпосередньо до банку, аби виправити ситуацію. Практика свідчить, що після звернень Національного банку України банки погоджуються відтермінувати підвищення тарифів та повернути списану комісію, якщо клієнти не були проінформовані за 30 днів до підвищення банком тарифів. 

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин