загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Заразитися, щоб вижити. Який світ створює COVID

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наявність імунітету до коронавірусу може як відкрити багато дверей в новому світі, так і стати причиною стигматизації.

Без діючої вакцини проти коронавірусу імунітет стає потенційним ключем до відновлення нормального життя після пандемії, що змушує декого навмисно заражатися для отримання більшої свободи в новому світі.
 
Вчені ще не знають, як саме формується імунітет до коронавірусу і скільки він діє, але ідея імунних сертифікатів продовжує розвиватися, що може привести до нового класового поділу. 

Нова класова система

Коли переглядаєш оголошення на Airbnb по Брукліну, одне з них відразу впадає в очі. "У ГОСПОДАРЯ Є ІМУНІТЕТ" - говорить заголовок з усіма великими літерами, пише оглядач авторитетної британської газети Guardian.
 
Серед фотографій заходів та обстановки у квартирі також є знімок позитивного тесту на антитіла до коронавірусу. Орендодавець Мартін Ітон повідомляє, що він обстежувався через кілька тижнів після того, як в березні перехворів тим, що, як він підозрює, було ковідом.
 
Він пояснює, що додав в оголошення результати обстеження на антитіла в надії збільшити зростання числа замовлень квартири. Ітон додав, що ця стратегія "виявилася досить успішною".
 
 
За відсутності вакцини імунітет може бути засобом для відновлення нормального життя після пандемії, що змушує декого вірити в те, що позитивний результат може бути гарною новиною.
 
"За умови, що вони виживуть, вважають ці люди, у них буде - або, принаймні, вони сподіваються, що у них буде - імунітет. Але наскільки це буде важливо на тлі того, як країни поступово відновлюють роботу бізнесу, відкриваючи його для населення?" - задається питанням автор.
 
Є питання не тільки до точності тестів на антитіла, а й до механізму формування імунітету. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, немає ніяких доказів того, що люди з антитілами захищені від повторного зараження.
 
Але експерти прогнозують, що якщо буде доведено, що у тих, хто перенесли коронавірусну інфекцію, сформувався імунітет, то вони зможуть працювати в лікарнях і будинках престарілих, доглядати за пацієнтами з коронавірусом і працювати в магазинах і на підприємствах харчової промисловості - без ризику.
 
"І в залежності від того, як відреагують влада, бізнес і суспільство в цілому, вони також матимуть право на великі свободи", - йдеться в статті.
 
Паспорти імунітету раніше обговорювалися в Італії, Німеччині та США, але ця ідея була відкинута. Але подібні системи працюють в деяких країнах. Так, в Чилі видають свого роду сертифікати особам, які пройшли карантин після отримання позитивного результату тесту.
 
У Китаї повинні стояти додатки, що видають "код здоров'я", які використовуються для визначення того, хто і куди може пересуватися.
 
Доктор Ентоні Фаучі, директор американського Національного інституту алергії та інфекційних захворювань, заявив, що в США "можливі" імунні сертифікати і що вони "у них дійсно можуть бути деякі переваги при певних обставинах".
 
За словами доктора Ієзекіля Еманюеля, голови департаменту медичної етики і політики охорони здоров'я в Університеті Пенсільванії, такі документи стануть обов'язковими для поїздок - навіть після появи вакцини, щоб довести наявність імунітету і уникнути карантину.
 
Ця концепція вже сприймається приватним сектором. Додаток для бронювання готелів Sidehide і Верифікаційна компанія Onfido розробляють імунний паспорт для готелів - і ця опція повинна буде бути запущена в цьому місяці в Маямі.
 
Через передбачувані переваги імунітету дехто цілеспрямовано заражається вірусом, який може привести до смерті в будь-якому віці.
 
Кардіолог Джером Вільямс-молодший розповів, що до нього в клініку зверталися люди, які заразилися на "коронавірусних вечірках". Про подібні заходи повідомлялося з різних країн.
 
У системи, заснованої на імунітеті, є багато мінусів, оскільки ця концепція піднімає питання про безпеку і конфіденційність.
 
Американський союз захисту громадянських свобод виступає проти таких сертифікатів, оскільки, як там вважають, бідні громадяни почнуть масово заражатися, щоб отримати роботу.
 
"Це також може погіршити расову і економічну нерівність, заохочувати нагляд в галузі охорони здоров'я та поставити під загрозу недоторканність приватного життя", - кажуть правозахисники.
 
Подібне вже відбувалося в історії, коли в 19-му столітті на американському півдні жовта лихоманка, рівень смертності від якої становив 50 відсотків, створила "епідеміологічну ієрархію" серед тих, хто перехворів і хто не перехворів нею, розповідає Кетрін Оліваріуса, доцент історії в Стенфордському університеті.
 
З'явився так званий іммунокапітал, який впливав на можливість білих людей, які знову прибували, отримувати роботу, житло і страхові поліси, що означало, що у них не було іншого вибору, окрім як спробувати заразитися.
 
Імунний статус також може привести і до зворотної дискримінації. Минулого місяця Пентагон вирішив заборонити брати в армію осіб, які перехворіли на коронавірус. Але пізніше це розпорядження було анульовано.
 
Однак Кеті О'Ніл, математик і автор книги Зброя математичної поразки, вважає це малоймовірним, оскільки імунітет отримали переважно бідні люди неєвропіоїдної раси.
 
"У найвпливовіших людей в цій країні не буде імунітету, і вони не створять систему, яка усуне їх від тих речей, які їм подобається робити", - стверджує О'Ніл.
 
Крім того, вакцина всіх вирівняє, вважає математик. Однак системи відстеження, розроблені для боротьби з пандемією, залишаться назавжди.
 

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин