загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

17 звичних нам продуктів, які іноземці їдять зовсім по-іншому

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Гастрономічна цікавинка може здивувати і досвідченого туриста. Ви колись пробували огірки з медом, теплий глазурований сирок або солоні чіпси в шоколадній глазурі? Виявляється, в різних країнах є свої дивні способи їсти або готувати звичні нам продукти. Проте часто такі нестандартні поєднання стають справжньою знахідкою для гурманів і тих, хто не боїться експериментів.

Варто зізнатися, що нас зацікавили відразу кілька оригінальних страв і напоїв з цього переліку. Сподіваємося, що і ви підберете для себе щось до смаку.

17. Глазурований сирок, підігрітий в мікрохвильовці

Все почалося з того, що користувач Твіттер з Японії опублікував фотографію сирка і зізнався, що його смак чудовий. Правда, перед тим як його з’їсти, він підігрівав ласощі в мікрохвильовці упродовж 10 секунд.

Читайте такожУ селі на Волині їдять їжаків, а їхнім жиром зцілюються від хвороб

Ось як він описав свої емоції: «У магазині Kaldi продається преміальний сирок, покритий глазур’ю з темного шоколаду, і це таке задоволення. Це — сир, покритий шоколадом… Мені важко точно описати смак, але це небезпечне поєднання <…>. Він чудовий в теплому вигляді. У мене не вистачило терпіння, тож я підігрів його <…>».

16. Тост зі згущеним молоком і беконом

Хліб занурюють в яєчно-молочну суміш, підсмажують, змащують вершковим маслом, посипають цукровою пудрою, поливають згущеним молоком, додають спеції та накривають скибочкою смаженого бекону.

15. Свіжі помідори з цукром

У Китаї вважають, що додавання цукру робить природну солодкість зрілого томата ще більш вираженою.

14. Розплавлений Choco Pie зі сметаною

Гастрономічна цікавинка з Південної Кореї: десерт в теплому вигляді їдять з нежирною сметаною або вершками.

13. Картопля фрі з теплим морозивом

Кафе швидкого харчування Wendy’s одним з перших почало просувати таке поєднання: хрустка солона гаряча картопля і м’яке морозиво або густий молочний коктейль як соус.

12. Коктейль з печива

«Плазмашейк» – це коктейль на базі молока, морозива і великої кількості перемеленого печива Plazma. Він настільки густий, що до нього разом з товстої трубочкою завжди подають ложку. Дуже популярний в Сербії.

11. Смажений виноград

У такому вигляді він часто виступає як частина гарніру або салату в Індії і країнах Середземномор’я.

10. Огірки з медом

Дивинка, а не гастрономічна цікавинка! А хтось скаже, що і гидота! Страва популярна в країнах Прибалтики, Білорусі та Фінляндії: свіжі або малосольні огірки, зазвичай очищені від шкірки, политі медом.

9. Масло, смажене в клярі

Вважається, що смажене масло готували ще в XVII столітті і подавали з устрицями. Сьогодні рецепт трохи змінився: шматочок масла замочують в кляр або обкатують в панірувальних сухарях, а потім опускають в гарячу олію на кілька секунд. Готову страву поливають солодкою глазур’ю.

8. Кава з розмарином

Фільтровану кавe заварюють з гілочкою розмарину, який надає напою незвичного свіжого смаку.

7. Шоколадний батончик, смажений в гарячій олії

Ці ласощі з’явилися в закусочних Шотландії у 2-й половині XX століття і згадуються в у фільмі «Багно»: шоколадний батончик треба охолодити, потім вмочити в кляр і просмажити, зануривши в гарячу олію. Інші версії цього десерту — смажені Snickers, Twix, Bounty.

6. Морозиво у вигляді макаронів з томатним соусом і тертим сиром

Гастрономічна дивинка завдячує своєму походженню Німеччині. Десерт придумав кондитер італійського походження, який відкрив своє кафе в Німеччині: ванільне морозиво відповідної структури та кольору він пропускав через спеціальний прес, надаючи йому форму макаронів. Для імітації томатного соусу та пармезану використовував полуничне пюре і білий тертий шоколад.

5. Запіканка з картоплі з маршмеллоу

Вперше схожа страва згадується в кулінарній книзі 1917 року. У рецепті вказано батат — солодку картоплю, яка чудово поєднується з розтопленими маршмеллоу, горішками і лимоном, в результаті чого виходить кисло-солодкий поживний десерт.

4. Торт з огірків

Ідея готувати огіркові торти та пироги належить індійській кухні. Сьогодні цей легкий і освіжаючий літній десерт поступово набирає популярності у всьому світі.

3. Солодке варення з гострих перців

На Балканах, де перець росте і широко використовується в кулінарії, таким варенням важко когось здивувати, але додаткової популярності воно набуло завдяки передачам Джеймі Олівера. Гострий і солодкий, цей соус чудово доповнює страви з м’яса, картоплі й рису.

2. Чіпси з шоколадом

Цей снек вперше з’явився в 1985 році в місті Чикаго. Виявляється, солоні хрусткі чіпси непогано поєднуються з розтопленим гірким або молочним шоколадом.

1. Солоний апельсин

У деяких тропічних країнах за допомогою цього прийому готують легку закуску для втамування спраги: сіль, потрапляючи на м’якоть фрукту, робить його на смак більш соковитим. Солити можна не тільки апельсин і грейпфрут, але ще ананас, кавун, зелені яблука та навіть полуничне пюре.

Серед ваших знайомих є люди, які з тієї чи іншої причини якось дивно їдять звичні вам страви або продукти? А ви їх куштували, ці страви?

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин