загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Схудла на 15 кілограмів і стала блогером - киянка розповіла, як змінила своє життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Податківець у минулому, киянка Ніна Дрозд стала прикладом для багатьох літніх людей. Зараз жінка має групу для старшого покоління, в якій викладає англійську мову. Найстаршій учениці 81 рік. Крім того, Ніна Дрозд активно займається спортом, веде блог, а на карантині почала ще й вирощувати мікрозелень.

"Коли народився онук, постало питання догляду за ним. Діти не планували залишати роботу, тоді я пішла в деркрет замість невістки. Онук підростав, почала відвідувати з ним школу англійської мови. Я ні слова англійською не знала, так як у школі вчила німецьку. А онук почав питати якісь слова, потім просив щось почитати з книжки, а пізніше став ображатися, що я змушую його вчитись, а сама не хочу", — розповідає Ніна.

Тоді жінка записалась на курси англійської. Але помітила, що на уроки ходить переважно молодь.

Читайте також"Стала на ваги, а вони видали помилку"

"Засвоювати матеріал з нуля і говорити англійською нарівні з молодими було складно. Зі звичайної школи я перейшла на онлайн-курси, де познайомилася з жінками, які були набагато старші за мене: 70, 75 років. Правда, всі вони жили за кордоном: у Нідерландах, Канаді, Росії. Але ці люди допомогли мені зрозуміти, що вік не має значення, головне — бажання вчитися", — пояснює жінка.

Ніна знайшла друзів-ровесників і почала з ними спілкуватись по скайпу.

"Щовечора організовували розмовний клуб, читали книжки англійською, дивилися фільми, а в розмові їх обговорювали", — розповідає Ніна.

Три роки тому в пошуку активних ровесників в Україні жінка потрапила волонтером на "Євробачення". Працювала з молоддю і побачила, що ставляться до неї позитивно і багато хто підтримує.

"У цей же період я потрапила у клуб "Життєлюб", який займається дозвіллям дорослих людей. Там побачила пропозицію вчити польську мову і подумала: а чому вони англійську не вчать? Написала організаторам, що два роки вчу англійську і готова поділитися своїм досвідом. Так у мене з'явилася група, з якою ми займаємось 2,5 роки. Найстаршій учениці- 81 рік, решті — від 62 до 72 років. Я не вчитель, у мене немає правильної англійської вимови. Але цим людям я додаю віри в себе, мотивую навчатися", — пояснює Ніна.

На уроках Ніна розмовляє з учнями, а додому підшуковує ролики з правильною вимовою.

"Пояснюю їм, що для того, щоб щось знати, потрібне систематичне вивчення. Ми створили групу у вайбері, під час карантину займаємося онлайн через Facebook. Хтось навчився використовувати рограми сам, комусь допомагали діти чи онуки", — каже жінка.

Читайте також

Ніна побачила, як багато старших людей займаються спортом, танцями, малюванням, ходять на різні лекції.

"Тоді у Facebook почала викладати фото, писати історії про людей, які відвідували клуб. Мене так захопив ютуб, що захотілося знімати ролики, бо я сама по них училася. І знову довелося йти вчитися тепер на блогера. Діти допомогли придумати назву каналу – "Бабушка 2.0"", — пригадує жінка.

Для першого ролику жінка вирішила зняти забіг до Дня закоханих. Знайшли людину, яка допомогла змонтувати відео.

"Мої одногрупники підтримали мене: допомогли зробити банер - головну картинку для каналу. І я вирішила не спинятися", — говорить жінка.

На каналі "Бабушка 2.0" Ніна Дрозд знімає ролики про моду, красу, спортивні заняття. Але найпопулярніші — ролики про схуднення.

"Сама схудла на 15 кілограмів, коли записалася на програму для схуднення та змінила підхід до харчування. А моя подруга Віра схудла на 40 кілограмів, коли їй було вже за 60 років. Ми проводили спільні тренування. Тоді я зрозуміла, що тема здоров'я дуже актуальна для нашого віку", — каже Ніна Дрозд.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин