загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яку роботу українським заробітчанам пропонують цього сезону в Польщі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Польщі чекають на українських заробітчан. Назвали галузі, де пропонують найбільше роботи. Про це повідомили в ефірі популярного телеканалу.

"Міжнародна компанія з працевлаштування підрахувала, які галузі будуть найзатребуванішими в Польщі до кінця року. Послуги 40 відсотків українців знадобляться в галузі харчової промисловості. 17 відсотків будуть затребувані в логістиці. На підприємствах деревопереробки та меблевої промисловості чекатимуть майже 15 відсотків наших громадян. І лише 10 відсотків із них зможуть працевлаштуватися на сезонні сільськогосподарські роботи", - розповіли в студії телеканалу.

Читайте такожНе програмісти: назвали найбільш затребувану вакансію

У квітні цьогоріч працювати в Польщу поїхали 34 тис. українців. У травні кількість заробітчан зросла до 94 тис. Треба пройти двотижневий карантин, перш ніж взятися до роботи. Через це значна частина заробітчан розглядає для роботи інші країни ЄС.

Зарплата в Польщі залежить від договору на роботу, який уклав працівник і податків, які з неї вираховують. Переважно всі роботодавці вказують суму брутто, тобто без вирахування податків. Механізм обрахунку "чистої зарплатні" складніший, ніж в Україні, але приблизно від цієї суми потрібно відняти 30- 35% заробленого. Про це говорить експерт із працевлаштування Ярослав Стецюн.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин