загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні провели перерахунок пенсій: на скільки зростуть виплати (таблиця)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 липня знову зростають пенсії для деяких категорій громадян. Розмір підвищення пенсії у кожного пенсіонера визначається в індивідуальному порядку й залежить від того, яка складова пенсійної виплати зростає.

Про це повідомляється на сторінці “Пенсійного кур’єра” у FACEBOOK.

“Відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік» із 1 липня підвищуються розміри прожиткового мінімуму (ПМ) для різних груп населення. Це є підставою для перерахунку мінімального розміру пенсії за віком, мінімальних пенсійних виплат, надбавок і підвищень до пенсій, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму”, – ідеться в повідомленні.

Які пенсії підвищуються:

•   для непрацюючих пенсіонерів мінімальний розмір пенсії за віком збільшиться на 74 грн і становитиме 1712 грн;

•   розміри мінімальних пенсійних виплат (по інвалідності (100% ПМ) та у зв’язку із втратою годувальника відповідно до Закону 1058 (100, 120, 150% ПМ залежно від кількості утриманців, на яких призначено пенсію), шахтарям (3 ПМ), особам з інвалідністю внаслідок війни і учасникам бойових дій (165, 360, 525, 650% ПМ) та ліквідаторам з інвалідністю внаслідок ЧАЕС (225, 255, 285% ПМ);

•   мінімальні розміри пенсій у зв’язку із втратою годувальника із числа військовослужбовців (2 ПМ), особам з інвалідністю, стосовно яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, та особам з інвалідністю із числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (від 100 до 180% ПМ);

Читайте такожЗросте мінімальна пенсія та ціни на транспортування газу: зміни в липні

•   підвищення учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни (25, 30, 40, 50% ПМ), членам сімей ветеранів війни (10, 15% ПМ), жертвам нацистських переслідувань та членам їхніх сімей (10, 15, 25, 30, 40, 50% ПМ);
•   збільшуються пенсії за особливі заслуги перед Україною (20-40% ПМ), розмір максимальної пенсійної виплати (10 ПМ), державна соціальна допомога на догляд особам з інвалідністю внаслідок війни (15-100%);
•   розмір надбавки донорам. Його визначають у відсотках (10%) до іншої величини — прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. Із 1 липня він становитиме 211,80 грн (2118,00 грн х 10%).


Таблиця: “Пенсійний кур’єр”

Пенсіонерам, які продовжують працювати, мінімальний розмір пенсії за віком та доплату за понаднормовий стаж буде перераховано після звільнення з роботи.

Розмір підвищення пенсії в кожного пенсіонера визначається в індивідуальному порядку й залежить від того, яка складова пенсійної виплати зростає (доплата за понаднормовий стаж, доплата до мінімального розміру пенсії, підвищення чи надбавка).

Перерахунок виплат здійснюється автоматично, тож звертатися в органи Пенсійного фонду за перерахунком не потрібно (окрім тих, що бажають подати заяву про переведення в категорію непрацюючих пенсіонерів).

Перераховані пенсії виплачуватимуться пенсіонерам у визначену їм дату починаючи з 4 липня.

Довідка:

Із 1 липня 2020 року розмір прожиткового мінімуму становитиме:

•   для осіб, які втратили працездатність — 1712,00 грн;
•   на одну особу в розрахунку на місяць — 2118,00 грн;
•   для працездатних осіб — 2197 грн;
•   для дітей віком до 6 років — 1859 грн;
•   для дітей віком від 6 до 18 років — 2318 грн.

З урахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 № 251 для осіб, що мають страховий стаж не менше як 30 років жінки, 35 років чоловіки, мінімальна пенсійна виплата становить 2100 грн, а для громадян, старших за 80 років, які мають страховий стаж не менше як 20 років жінки і 25 років чоловіки, — 2600 грн.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин