загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні майже 9 мільйонів живуть за межею бідності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

23,1% мають доходи нижче прожиткового мінімуму.

У 2019 400 тис. українців отримували доходи нижче, ніж законодавчо встановлений прожитковий мінімум. Це становить 1,1% всього населення. Про це повідомляє Держстат в середу, 1 липня.

Тоді розмір законодавчо встановленого прожиткового мінімуму становив 1902 грн на місяць. У той же час доходи нижче, ніж фактичний прожитковий мінімум, отримували 8,9 млн (23,1%) українців. Розмір мінімуму становив 3660 грн на місяць.

Однак варто зауважити, що рівень бідності в останні роки значно зменшився. Зокрема, в 2018 році доходи нижче, ніж прожитковий мінімум, отримували 10,6 млн (27,6%).

Читайте такожУ МОЗ допускають закриття українських курортів

У той же час в 2019 році доходи 20% найбільш забезпечених українців перевищували доходи 20% найменш забезпечених в 3,5 рази.

Читайте також:

Раніше в Мінсоцполітики заявили про те, що рівень бідності в Україні (за критерієм витрат нижчих за фактичний прожитковий мінімум) за підсумками 2020 року зросте до 45%, що на 6,5 відс. пункту вище значення 2019 року.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

До списку новин