загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В якій області найбільше "проїдають" грошей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, яке проводиться органами державної статистики України за міжнародною методологією, в 2019 році середньомісячні сукупні витрати одного домогосподарства Донецької області (без урахування частини тимчасово окупованої території) склали 8414 грн.

Як і раніше, більше половини всіх сукупних витрат припадало на харчування. Питома вага витрат на продукти харчування і безалкогольні напої в домогосподарствах області склала в 2019 році 51,9% проти 54,6% у попередньому році. Для порівняння: в середньому по Україні цей показник склав в 2019 році 46,6%.

У сукупних витратах домогосподарств регіону на харчування (включаючи харчування поза домом) найбільша частка припадала в 2019 році на м’ясо і м’ясопродукти – 26,5%. Питома вага хліба і хлібопродуктів склала 13,0%, овочів (включаючи картоплю) – 11,7%, молочних продуктів – 10,3%, олії та інших жирів – 7,4%, солодощів (цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби) – 6,7%, риби і рибопродуктів – 5,8%, фруктів – 5,7%, безалкогольних напоїв – 5,6%, харчування поза домом – 3,6%, яєць – 2,1 , інших продуктів харчування – 1,6.

Друга за величиною після продуктів харчування стаття витрат домогосподарств – оплата житла, води, електроенергії, газу та інших видів палива, яка в 2019 році склала 15,1% усіх сукупних витрат проти 16,8% у попередньому році.

Читайте такожНа Донбасі сотні тисяч людей залишилися без пенсій — ООН

Питома вага витрат домогосподарств області на одяг і взуття в 2019 році склала 4,2%, на алкогольні напої та тютюнові вироби – 4,1%, транспорт – 3,9%, зв’язок – 3,1%, охорона здоров’я – 2,9%, ресторани і готелі – 2,5%, предмети домашнього вжитку, побутову техніку і поточне утримання житла – 2,3%, відпочинок і культуру – 1,4%, освіту – 0,4%. На інші споживчі витрати припадало 2,7%, частка неспоживчих витрат (допомога родичам та іншим особам, купівля акцій, нерухомості, будівництво, капремонт, вклади в банки та інші витрати) склала 5,5%.

Величина і структура витрат залежать від складу домогосподарств (наявність працюючих, дітей, пенсіонерів), а найбільше – від рівня доходів (сукупних ресурсів). У 2019 році середньомісячні сукупні ресурси одного домогосподарства регіону склали 11 062 грн, в тому числі грошові доходи – 10 631 грн, або 96,1%.

Основним джерелом доходів населення області була і залишається заробітна плата, її питома вага в сукупних ресурсах в 2019 році склала 62,3%. На пенсії припадало 24,7% всіх ресурсів.

ТСН запитав у перехожих, скільки українцям треба для нормального життя:

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин