загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Догляд за літніми людьми: доглядальниця або спеціалізований будинок престарілих?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди з давніх часів шукають секрет вічної молодості. І хоча останні досягнення медицини здатні продовжити життя, чарівної пігулки ще не придумано. Рано чи пізно настає момент, коли роки беруть своє, і ваші літні родичі, які колись дбали про вас, самі потребують турботи та догляду.

Особливості догляду за літніми людьми

Догляд за літніми людьми - непроста і дуже серйозна справа. Вона вимагає не тільки витривалості та терпіння, але й уміння знаходити контакт з людиною. На жаль, з віком характер людей змінюється не в кращу сторону. Літня людина, стомлена поганим самопочуттям та самотністю, насилу контролює свій настрій. Нерідко люди похилого віку стають замкнутими, надмірно образливими, підозрілими, серед них дуже великий відсоток хворих на депресію. Тому людина, яка присвятила себе догляду за людьми похилого віку, повинна бути тонким психологом, що володіє витримкою.

Однак цього мало. Людина, яка вирішила взяти на себе функції доглядальниці, повинна бути фізично міцною, знати все про догляд за лежачими хворими, вміти правильно готувати особливу дієтичну їжу, мати навички проведення всіх необхідних гігієнічних процедур і т. д.

Читайте такожГідна старість: важливі питання про будинки для людей похилого віку

Крім того, як і маленькі діти, люди похилого віку потребують уваги цілодобово - часто вікові зміни та хвороби роблять їх абсолютно безпорадними. І родичі розриваються між необхідністю облаштовувати власне життя та допомагати пристарілій людині. Така допомога носить не тимчасовий, а безстроковий характер - якщо діти з роками стають все більш і більш самостійними, то в старості все навпаки. Коли вашим близьким потрібен особливий догляд, слід приготуватися до того, що положення не покращиться, і з плином часу потрібно буде дедалі більше сил, часу та уваги. Це дуже складна ситуація, і найбільш ефективним та оптимальним для всіх її учасників виходом стає рішення доручити турботу про літніх людей професіоналам.

Професійні послуги догляду за людьми похилого віку

Приватні пансіонати для людей похилого віку надають не тільки проживання та догляд. Вони обладнані спеціально для літніх людей з обмеженими можливостями та пропонують дуже широкий спектр соціальних послуг. Крім того, постояльці пансіонатів отримують можливість знову повернутися в суспільство. Ізольованість літніх людей від соціуму - дуже гостра проблема, адже туга та самотність виснажують життєві сили швидше будь-якої хвороби. У приватних будинках престарілі люди можуть спілкуватися та розважатися.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин