загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Причини появи сивини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Існує думка, що психологічний стрес впливає на колір волосся. Вважається, що це одна з головних причин появи сивини. Однак, це зовсім не так.

Сиве волосся — це просто частина нормального процесу старіння, а швидкість появи сивого волосся генетично зумовлена. Посивіння не пов‘язане з ранньою смертністю, і передчасне посивіння не є ознакою хвороби або поганого стану здоров’я у молодих.

Є, однак, деякі специфічні умови появи сивого волосся, таких як, наприклад, вітіліго (аутоімунне захворювання, яке викликає нерівномірність пігментації), але для більшості людей це просто факт життя. Колір волосся залежить від пігменту меланіну, який має два тони: чорно-бурий і червоно-жовтий, причому поєднання кожного визначає індивідуальний відтінок. Волосся без меланіну стають білими. Пігмент виробляється в клітинах, які називаються меланоцити, розташованих в основі волосяного фолікула. Меланоцити вводять пігмент у волосся. У певний момент у житті кожної людини активність цих клітин сповільнюється, і в кінці кінців припиняється вироблення кольору.

Проведені дослідження показали, що раніше сивіють європейці, а потім азіати і африканці. Цікавий той факт, що кожна десята людина до пенсійного віку не сивіє. А якщо сиве волосся почали з'являтися у віці близько 30 років, то ймовірність повного знебарвлення волосся через 10 років збільшується на 10-20 відсотків.

До списку новин