загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

При зміні часу гіпертонікам слід змістити на годину прийом ліків - головний терапевт МОЗ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При переході на літній або зимовий час людям, хворим на гіпертонію, слід відповідно змінити час прийому ліків.

 

Таку пораду в коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу озвучив головний терапевт МОЗ член-кореспондент НАМНУ професор Василь Нетяженко.

 

"На молодь ці зміни в часі практично взагалі не впливають, а людям старшого віку я, як кардіолог, можу порадити у ці періоди дуже ретельно передивитися призначення лікаря і змістити прийом тих препаратів, які прописані для лікування, наприклад, артеріальної гіпертензії на одну годину", - сказав Нетяженко.

 

Він пояснив, що артеріальний тиск на фоні його фізіологічних коливань уночі знижується, а під ранок, при пробудженні, підвищується на 5-10 міліметрів ртутного стовпчика. Якщо в людини тиск підвищений, наприклад, 150-160, а вона не звертає на це уваги, то додаткове ранкове підвищення може призвести до неприємних наслідків, застеріг професор.

 

Нетяженко повідомив також, що хоча якихось наукових досліджень з приводу впливу на людину зміни часу проведено не було, досвід показує, що переведення стрілок годинника на годину вперед або назад практично не може вплинути ані на фізичний, ані на психічний стан здоров'я.

 

"Є повідомлення, що певні елементи адаптації виникають, коли різниця в часові є більшою, ніж 3 години. А за різниці у годину все йде за індивідуальним планом", - зазначив учений.

 

Він також спростував припущення, що раннє настання темряви у зв'язку із переведенням стрілок годинника на годину назад може спричинити збільшення депресивних станів.

 

"Я навів довідки стосовно цього у наших фахівців, які займаються психологічним розвантаженням і психотерапією, - жодних повідомлень, крім якихось індивідуальних змін, які більше властиві для характеру людини, ніж для загальної популяції, немає", - підкреслив професор.

 

За словами Нетяженка, якщо після переходу на зимовий час у людей виникатимуть якісь проблеми зі здоров'ям, вони, швидше за все, будуть пов'язані не з цим. "Більше навіть може впливати коливання температурного режиму, зміна кліматичних умов, але навряд чи одногодинна зміна часу", - підсумував він.

 

Нагадаємо, що у ніч на 28 жовтня Україна переходить на зимовий час шляхом переведення стрілок годинника на 1 годину назад.

До списку новин