загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зберегти здоров'я? 20 способів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дбати про своє здоров'я треба в будь-якому віці, навіть якщо у вас немає скарг на що-небудь. Яких же лікарів потрібно відвідувати, щоб уникнути передчасного старіння організму і розвитку вікових захворювань? Про це розповість читачам Healthportal.com.ua лікар-терапевт.

20 років - самий розквіт життєвих сил і енергії. У цьому віці люди здобувають освіту, влаштовуються в житті, мають сім'ю. Час біжить непомітно і його постійно не вистачає ...

... І ось вам уже 30. У цьому віці рідко замислюєшся про своє здоров'я, якщо нічого особливо не турбує. Ми біжимо, постійно кудись спізнюючись, з думкою, що проблеми зі здоров'ям нас ніколи не торкнутися або буде це ще не скоро ...

... Не встигли озирнутися, а на горизонті житті з'явилася рубіжна дата - 40 років. З чим ви підійшли до неї? Зайві кілограми, турбують суглоби, іноді "щемить" серце, на ногах з'явилася дрібна павутина вен - та хіба мало що ще!

Хіба в 20 ви могли подумати, що до послебальзаковскому віком придбаєте такий букет нездужань?

Саме тому для того, щоб в 40 відчувати себе повними енергії та здоров'я, починаючи з 20-ти необхідно пильно стежити не тільки за зовнішнім виглядом, але й за здоров'ям внутрішніх складових нашого організму.

Є прості правила, дотримуючись яких кожен з нас зможе продовжити свою молодість, зберегти здоров'я і уникнути переходу легкої недуги в серйозне хронічне захворювання.

1. Двічі на день чистіть зуби і язик. У роті скупчуються мільйони бактерій, які більше за все відкладають на мові і в просторі між зубами.

Ці бактерії, якщо їх не видаляти вчасно, крім хвороб самих зубів і ясен можуть сприяти збільшенню ризику виникнення серцево-судинної патології, інсультів, а також викиднів на різних термінах вагітності.

2. Після кожного прийому їжі намагайтеся прополоскати рот і регулярно користуйтеся зубною ниткою.

3. Слідкуйте за своєю вагою. Щоденне зважування знижує ризик небажаного набору ваги і розвитку ожиріння.

4. Приймайте вітаміни, особливо якщо ви вже вагітні або плануєте завести дитину найближчим часом.

Найбільш важливими в цей період є вітаміни групи В, фолієва кислота, кальцій і вітамін Д.

Кальцій та вітамін Д також зміцнять ваші кістки, нігті і ендокринну систему, вітаміни групи В благотворно позначаться на нервовій системі. Вітаміни А і Е додадуть красу шкірі і волоссю.

5. Приймайте контрастний душ. Чергування прохолодного і гарячого душу зміцнить імунітет і додасть тургор шкіри.

6. Ні для кого не секрет, що регулярне статеве життя благотворно позначається на нашому організмі і підтримує наш гормональний фон.

Заняття сексом не рідше одного-двох разів на тиждень в чому зміцнять здоров'я, піднімуть імунітет і зарядять позитивними емоціями.

7. Займайтеся фітнесом або відвідуйте тренажерний зал не рідше 2 разів на тиждень. Фізичні навантаження підтримають м'язи в тонусі і спалять зайві калорії.

8. Диспансеризація - страшне слово, що малює перед нами світлий образ лікаря з купою обстежень та аналізів.

А може бути, все не так і марно? Деякі обстеження необхідно проходити раз на півроку для попередження важких захворювань.

9. Відвідувати стоматолога слід не рідше одного разу на 3-6 місяців - навіть при абсолютно здорових зубах.

Багато проблем може побачити тільки лікар після огляду порожнини рота.

Вчасно залікований карієс, віддалений зубний наліт і реставрація старої пломби зможуть значно продовжити життя вашим зубам.

10. Не нехтуйте відвідинами гінеколога (чи уролога для чоловіків) - візити доречно наносити не рідше одного разу на 6 місяців.

Мазки на флору і аналізи на ВІЛ, гепатит, сифіліс, гонорею і хламідіоз також слід здавати кожні півроку.

Внутрішньоклітинні інфекції можуть довгий час ніяк не проявляти себе, тихо приносячи шкоду організму у вигляді розвитку безпліддя, самовільних абортів і викиднів.

11. Робити електрокардіограму для раннього виявлення серцево-судинної патології.

Останнім часом через стрімкого ритму життя інфаркти різко помолодшали і є випадки їх розвитку вже в 20-річному віці.

У переважній більшості випадків зміни на ЕКГ з'являються за місяць і більше до розвитку цього загрозливого життя стану.

12. Здавати загальний аналіз крові, що показує наявність запального або алергічного процесу в організмі, брак заліза або вітаміну В12, хвороби крові.

13. Відвідуйте дерматолога-онколога. Меланома - це найзлоякісніший, швидко метастазуючий і тривало безсимптомний вид онкології.

Враховуючи несприятливі умови навколишнього середовища, екології, відпочинку на сонці і відвідування соляріїв, не варто нехтувати хоча б раз на рік здатися фахівця.

Показувати онколога також треба всі незвичайні родимки: з ділянками хворобливості, почервоніння, незвичайної форми, більш темного кольору або при зростанні невуса.

14. Відвідуйте мамолога і робіть УЗД малого тазу. На жаль, онкологія молодіє і вже в 20 років може розвинутися злоякісно новоутворення.

Молочні залози - дуже ніжна і чутлива тканину і розвиток новоутворення в них найбільш часто.

15. Вимірювання внутрішньоочного тиску має стати щорічним вже з 30-річного віку з метою своєчасного виявлення та попередження розвитку глаукоми.

16. Мамографія - щорічна маніпуляція для жінок (починаючи з 40-річного віку), покликана своєчасно виявляти новоутворення молочних залоз.

Особливо настороженими слід бути жінкам, серед близьких кровних родичів яких мав місце рак грудей.

17. Флюорографію необхідно робити щороку для своєчасного виявлення раку легенів і вогнищ туберкульозу, число яких стрімко росте через погану екологію, великого поширення куріння, високої щільності населення і поганої вентиляції в громадському транспорті та в місцях масових скупчень.

18. Відвідуйте кабінет долікарського контролю один раз на 2 роки, який працює у всіх районних поліклініках.

Там вам виміряють артеріальний тиск, перевірять ріст і вагу, візьмуть кров на цукор і холестерин, розрахують ризик розвитку у вас серцево-судинної патології або діабету.

19. З 30-річного віку один раз на 5 років перевіряйте гормони щитовидної залози та відвідуйте ендокринолога.

20. Перевіряйте ліпідний профіль - холестерин, ЛПНЩ, ЛПВЩ, тригліцериди і контролюйте коефіцієнт атерогенності, що показує рівень освіти атеросклеротичних бляшок на стінках судин.

Любіть себе! Піклуйтеся про себе! І залишайтеся завжди здоровими і повними сил!

До списку новин