загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Система обов'язкового накопичення пенсій не дасть рівності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Систему обов’язкового накопичення пенсій запровадять уже 2013-го. Запевнив віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко. Допоки долатимуть дефіцит пенсійного фонду. Прогнози ж експертів менш втішні. Ввести другий рівень за рік урядовцям просто не вдасться.

Другий рівень пенсійної системи запрацює вже з 2013-го. Її запровадять щойно позбудуться боргів у пенсійному фонді. Уряд розраховує цього досягти вже наступного року.

"35 років і ті молодші, які працюють, почнуть сплачувати до пенсійного фонду другого рівня внески на свій персоніфікований рахунок. Перший рік – 2%. А після цього, кожний рік буде додаватись по 1% від свого фонду заробітної плати. Ці гроші будуть у них залишатись на рахунках, успадковуватись", - пояснює Сергій Тігіпко, віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики.

Поки не запровадять обов'язкової накопичувальної системи, діятиме традиційна. Однак рівень заробітної плати та відрахувань у пенсійний фонд не гарантують достойного забезпечення старості. Наприклад: пенсії, які отримають суддя та лікар будуть кардинально відрізнятися.

Звичайний 35-річний районний суддя та лікар-терапевт за 30 років внесуть до пенсійного фонду приблизно однакову суму - понад 300 тисяч гривень. Однак за рахунок системи коефіцієнтів суддя із початковою зарплатою 2,5 тисячі гривень зможе отримувати щомісяця по 12 тисяч. Натомість лікар за той самий період матиме лише 1700.

Ще гірша ситуація буде в людей, яким уже за сорок. Через заплановані владою новації, вони просто не встигнуть зібрати кошти на достойну пенсію.

"Що стосується сорокарічних, то варіант один – їхня доля в їхніх руках. Кожен про себе повинен подбати вже сьогодні, використовуючи різні методи заощадження та накопичення коштів через банківську систему. Тобто потрібно управляти власними коштами. Інших варіантів я не бачу", - підрахував Володимир Дзьобак, голова Всеукраїнської асоціації пенсіонерів.

Нині понад 400 тисяч громадян, яким уже виповнилось 45, взагалі не можуть знайти роботи. На ринку праці максимальний працездатний вік для жінок - 54 роки, а для чоловіків - 59. Повідомляє телеканал UBR.

До списку новин