загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як нині працює "швидка допомога" та чи прискориться вона після новацій?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"Швидка" - за нормативами. Згідно з новими правилами, до міського пацієнта машина "екстреного виклику" має дістатися за 10 хвилин, а в село - доїхати за 20. Як нині працює "швидка допомога" та чи прискориться вона після новацій - дізнавалися наші кореспонденти.

Місто з населенням понад 260 тисяч обслуговує 17 автомобілів швидкої. За нормою має бути майже вдвічі більше. З усіх санітарних машин лише чотири готові працювати в екстремальних умовах.

- Звичайні шини є, є пневмошини, шийні комірці. Дихальна апаратура. Остання модель - дефібрілятор.  

Медикаментів та палива вистачає завжди, кажуть лікарі швидкої. Але майже 80 відсотків автомобілів уже відпрацювали свій ресурс, кажуть у "швидкій". Здебільшого, це переобладнані вантажні Газелі. Дістатись таким транспортом до хворого за 10 хвилин, як передбачає закон, проблематично. Тим більше, є ще одна перешкода - стан автодоріг та затори в години пік.

Леонід Москалюк, водій станції швидкої допомоги м. Хмельницького:

- При включених маячках сирени не можна об'їхати. Даже в нас один шофер спасав дитину в дитячу лікарню - він пішов по тротуару і попав в аварію.

Гостро стоїть і кадрове питання.

Анатолій Маслянко, заступник головного лікаря станції швидкої допомоги м. Хмельницького:

- В нас лікарів пенсійного віку - десь біля 32 відсотків. Їм прийдеться рано чи пізно піти. Хотілося б, щоб була й збільшена заробітна плата, враховуючи умови роботи швидкої допомоги. Навантаження на одну бригаду - це десь 10-15 викликів за добу. Це досить велике навантаження.

Не вистачає медичних бригад і на сільській швидкій допомозі. Автомобілі там також зношені. Чи не після кожного виїзду їх доводиться ремонтувати. А буває таке, що на виклик взагалі нема чим їхати.

Олена Кваснюк, фельдшер швидкої допомоги с. Гвардійського:

- На жаль, наша машина не відповідає вимогам сьогодення. Хотілося б, щоб був апарат для поновлення роботи серця при зупинці серця, так як ми возимо хворих з серцевими нападами.

Ця жінка привезла в лікарню батька попутнім транспортом.

Марія Тарасюк, жителька с. Климківці:

- Швидка до нас не їзде. Ми своїм ходом добираємось, хто як може. Взагалі дороги немає. Як колись була стара дорога - півсела зробили. А там, де старі люди такі осталися, там немає дороги.

На краще ситуація зміниться після реформування - переконує головний лікар обласного центру екстреної меддопомоги. Адже саме цій структурі за новим законом будуть підпорядковані всі станції швидкої. А поки що тривають навчання для немедичних працівників.

Анатолій Бойчук, головний лікар Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Хмельницької області:

- Пройшли навчання працівники Міністерства внутрішніх справ, Збройних сил, Надзвичайних ситуацій. Одними з перших ми почали проводити заняття з вчителями фізкультури. Це робиться для того, щоб максимально наблизити початок надання домедичної допомоги потерпілому.

Лариса Світловська, журналіст:

До нового року потрібно мобілізувати усі сили, щоб з 1 січня механізм екстреної медичної допомоги працював, як годинник. Чи вдасться чиновникам об'єднати всі станції швидкої в єдину систему та створити додатково понад двадцять бригад екстреної допомоги, - відповіді поки що немає.

До списку новин