загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фахівці порадили метод профілактики розумових розладів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Битву проти хвороби Альцгеймера треба починати ще в шкільному віці, як з'ясували вчені. Вони визначили три стадії людського життя, коли профілактика цієї страшної недуги буває особливо ефективною.

Перша стадія - отримання освіти. Як відомо, вона починається з раннього дитинства, коли дитина вирушає в школу, і триває аж до останніх днів навчання в університеті. Друга стадія, значно більш тривала, ця трудова кар'єра людини. А третьою вчені назвали соціальне життя людей в літньому віці, тобто наявність близьких друзів і родичів, з якими можна часто спілкуватися.

Все це допомагає підтримувати гостроту розуму максимально тривалий період часу, зберігаючи незалежність і забезпечуючи дорогоцінні додаткові місяці і роки життя, які можна провести поруч з близькими і коханими людьми. Учені опитали 12 500 британських пенсіонерів. Їм задавали питання, що стосуються освіти, роботи і кола спілкування. Потім за психічним здоров'ям цих людей стежили протягом 16 років.

Виявилося, що чим більш активний розум мали пенсіонери, тим менше вони ризикували стати жертвами хвороби Альцгеймера. На відміну від інших досліджень, нинішнє показало зв'язок між активним розумом і більш повільним прогресуванням важкої деменції. Тривале здобуття освіти та робота, що вимагає розумової напруги,  знижували ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Чим більш насиченим було життя пенсіонера різними зустрічами і подіями, тим нижче виявлялася небезпека появи навіть незначних проблем з пам'яттю і їх переходу в більш значні, що зазвичай є симптомами розвитку деменції. Нарешті, підвищена розумова активність дозволяла скоротити за тривалістю самий останній і найважчий етап хвороби Альцгеймера.

До списку новин