загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щоб уникнути травм при падінні треба займатись фізкультурою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для профілактики травмувань лікарі Київського центру спортивної медицини рекомендують людям у будь-якому віці постійно займатись фізичними вправами для всього тіла. Як повідомили в прес-службі КДМА, лікарі дають поради, як уникнути травмувань під час негоди.

Так, рухи в суглобах мають виконуватись спокійно, в усіх напрямках з найбільш можливою амплітудою. Тоді несподіване падіння з перерозгинанням тренованих суглобів, перерозтягуванням зв’язок та м’язів не призведе до тяжких ушкоджень.

Також медики стверджують, що взуття має бути з вираженим протектором, зручним, стійким та достатньо міцно тримати ногу. Під час ожеледиці рекомендується відмовитись від високих підборів та надто великої платформи.

Крім того, важливу роль відіграє харчування людини. Воно визначає хімічний склад тканин тіла, гнучкість та міць опорно-рухового апарату.

Для виконання своєї конструктивної функції кістки, хрящі, суглоби потребують постійного надходження природних мінералів, вітамінів, поживних речовин.

Для дітей загальні профілактичні заходи полягають у підтримці фізичного розвитку, поліпшенні умов побуту, правильній організації навчального процесу, систематичних заняттях гімнастикою, спрямованою на тренування мязів спини, живота, гнучкість тіла.

Найбільше, констатують лікарі, страждають люди похилого віку. Їм радять під час ожеледиці без особливої потреби не виходити з дому, а якщо подорожі неможливо уникнути – не поспішати. При виході з транспорту уважно дивитись, куди ступити. При ходьбі слизькими вулицями не тримати руки в кишенях, а в разі падіння необхідно згрупуватись.

У «слизькі» дні краще зовсім відмовитись від алкоголю. Адже значна кількість громадян травмується саме через те, що знаходиться у нетверезому стані. Медики застерігають: вживання слабоалкогольних напоїв – пива, солодких напоїв з додаванням алкоголю – дуже порушує координацію рухів, уповільнює швидкість реакції, що нерідко призводить до травмувань.

До списку новин