загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Здоровий спосіб життя до добра не доводить

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хто з нас не мріє мати струнку фігуру і знаходитися в ідеальній спортивній формі. Але експерти попереджають, що в цьому питанні можна і переборщити.

 

Не так давно британців вразив інсульт популярного в країні ведучого каналу ВВС Ендрю Марра, який у свої 53 роки був втіленням здорового способу життя. Ендрю тривалий час захоплювався бігом на довгі дистанції, активно пропагуючи це своє захоплення серед друзів і глядачів. Чому ж його убила хвороба «товстунів» і «ненажер»? Нові дослідження, опубліковані в журналі PLoS One, показують, що фізичні навантаження не завжди захищають вас від хвороб, іноді вони здатні їх наблизити. Так що серце і спорт дійсно пов'язані. 

 

Вчені з Державного університету Луїзіани проаналізували дані шести різних досліджень, в яких взяли участь 1687 любителів регулярних фізичних навантажень. Експертів цікавило, який ефект ці навантаження роблять на серце. Результати шокували вчених. Майже у 10% спортивних людей саме їх захоплення спортом призводило до підвищення кров'яного тиску, падіння рівня "хорошого" холестерину і інших небезпечних для серця проблем.

 

А у 7% всі ці фактори ризику розвивалися не по окремості, а разом, так що їх шанси стати жертвою інфаркту або інсульту ще більше виростали. Хоча чіткого наукового пояснення даному феномену зв'язку серця і спорту не існує, автор дослідження доктор Клод Бушар вважає, що справа в генетиці. У певних людей в силу спадковості фізичні вправи справляють негативний вплив на здоров'я. Тому їм слід частіше перевіряти тиск, рівень холестерину і цукру в крові.

 

Крім того, цим людям не варто дуже старатися з аеробними вправами, замінюючи годинні тривалі пробіжки більш короткими за тривалістю, але й більш інтенсивними навантаженнями.

До списку новин