загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Facebook робить літніх людей щасливішими, – дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незважаючи на те, що соціальні мережі можуть викликати депресію та заздрість, їх вплив на здоров’я може бути і позитивним.

Такого висновку дійшли дослідники з Університету Арізони.

Так, вони з’ясували, що використання Facebook сприяє розумовій діяльності літніх людей і покращує їх настрій, пишуть Вести.ru.

Незвичайне дослідження провела Жанель Волтман, аспірант психологічного факультету в Університеті Арізони. Її робота показала, що літні люди, які вміють користуватися популярними соціальними мережами, відчувають себе менш самотніми.

Крім того, у них поліпшується пам’ять та інші навички. Літні користувачі Facebook на 25 відсотків краще справлялися з тестами на запам’ятовування, ніж їхні менш «просунуті» однолітки.

Правда, навряд чи ці цифри є по-справжньому точними, враховуючи маленький розмір фокус-груп. Вчені залучили до дослідження 28 чоловік у віці від 68 до 91 року.

До початку дослідження всі ці люди не користувалися соцмережами. Першу групу з 14 літніх людей навчили користуватися Facebook і попросили писати пости в соцмережу не рідше разу на день.

Другу групу попросили опанувати платформу онлайн-щоденників Penzu. На цьому ресурсі записи є приватними, а синхронізації з соцмережами відсутні.

Літні американці щодня користувалися соцмережею протягом двох місяців, після чого вчені провели ряд досліджень, щоб зясувати, як ресурс впливає на них.

Якщо показники користувачів Penzu практично не змінилися, то літні користувачі Facebook відчули себе щасливішими, їхня мозкова діяльність активізувалася.

Волтман припускає, що позитивний ефект досягається завдяки постійному оновленню стрічки в Facebook, яке змушує мозок концентруватися на новій інформації.

Більше того, соцмережа дозволяє дідусям і бабусям заповнити брак спілкування, від якого страждають багато людей похилого віку, пише «Українська правда».

До списку новин